Олупина, за коју се сматра да је из авиона који је превозио путнике из Немачке, пронађена је код обала Костарике. Лет, који је наводно превозио немачког фитнес предузетника Рајнера Шалера, полетео је из Мексика.

Власти Костарике у суботу су саопштиле да је у мору пронађена олупина за коју се сматра да је олупина авиона са пет немачких држављана који су нестали код источне обале земље.

Магнат ланца теретани Рајнер Шалер наводно је био на броду, заједно са својом партнерком и њиховом децом.

Мали авион је у петак нестао на путу из Мексика до аеродрома на истоку Костарике. Прелиминарни покушаји потраге морали су бити обустављени преко ноц́и због лошег времена, рекли су званичници Костарике.

- Двадесет осам километара од аеродрома Лимон, у Карипском мору, лоцирана је олупина која очигледно указује да се ради о летелици. Тренутно нисмо лоцирали ниједно живо тело или људе - рекао је заменик министра јавне безбедности Мартин Аријас.

Локални ТВ канал Телетица касније је цитирао министарство које је рекло да су два тела, једно одрасле особе и једног детета, у међувремену пронађена.

Министар јавне безбедности Хорхе Торес је касније рекао да се верује да су свих пет путника немачки држављани, а пилот швајцарски држављанин.

Портпаролка Мекфита Жанин Минати рекла је да је оснивач и извршни директор компаније Шалер био у авиону, пренео је немачки лист Билд. Његова партнерка Кристијан Шикорски такође је била на броду, заједно са њиховом децом, наводи Билд. Са породицом је наводно био и још један мушкарац.

- Тренутно немамо више информација - рекао је Минати.

Авион, Пиаггио П.180 Аванти, нестао је у петак увече на неких 33 километра (око 20 миља) од обале на путу за аеродром Лимон, лучки град на обали Кариба Костарике. Авион је полетео из Паленкеа, мексичког града популарног међу туристима због својих археолошких рушевина, два сата и 41 минут пре него што је изгубио комуникацију са контролним торњем у близини Лимона.

МцФит је водец́и немачки ланац теретана

МцФит је највец́и немачки ланац фитнеса, који има више од 200 теретана само у Немачкој, плус центре у Аустрији, Италији, Пољској и Шпанији. Има више од 1,4 милиона чланова.

Шалер је био власник организационе компаније фестивала електронске плесне музике Лове Параде, на коме је 2010. године у стампеду погинула 21 особа у граду Дуизбургу на западу Немачке. Након тог догађаја, Шалер је најавио да ц́е фестивал бити трајно отказан.

Према истрази немачког јавног емитера АРД из 2019. године, Шалерова нето вредност процењена је на око 250 милиона евра (246 милиона долара).

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".