Милош Ђелмаш

Црно-бели дрес је носио од 1978. до 1987. када је напустио Београд и упутио се ка Азурној обали, дакле управо ка Ници. Он је тамо био позван од стране другог саиграча који је играо у Ници. Остао је пуне три сезоне тамо.

Љубомир Радановић

Фото: ФК Партизан

 

Припадао је истој генерацији црно-белих, а бранио је боје Партизана од 1981. до 1988. године. Током дуге интернационалне каријере је играо за Стандард Лијеж и Ницу. Међутим, на Азурној обали се мимоишао са Ђелмашом, јер је дошао сезону након што се Ђелмаш преселио у Хановер.

Остаје упамћен по свом голу у дресу репрезентације Југославије када је у Сплиту дао победоносни гол против Бугарске.

- Нема више времена за било шта... Ево шанса! Гол! Гол! Људи моји, да ли је то могуће? Лудница! Људи моји, шта је ово! Радановић! Радановић! - коментарисао је тада Младен Делић и остао упамћен по управо овој изјави.

Марко Ломић

Фото: ФК Партизан

 

Значајно млађи од претходна два, на пут са црно-белима се упутио и Марко Ломић. Играо је у Партизану у два наврата и то од 2005. до 2007. године, а затим и од 2009. до 2010. године. Са црно-белима је освојио титулу првака Србије, али је најзапаженији био у Русији. Направио је каријеру у Русији где је играо за московски Динамо и Мордовију.

Изостаје Бјековић

Фото: Н. Параушић

 

Најпознатији фудбалер Партизана који је био играч Нице јесте Ненад Бјековић, кандидат за новог председника ФСС-а и легенда Партизана. Није пошао на пут са црно-белима, али је прву утакмицу, у Београду, пратио са стадиона. Он је у Ници био и тренер, а напустио ју је 1989. године како би преузео Партизан.

Ница и Партизан се сутра састају од 18.45 на стадиону Алијанс ривијера.

БОНУС ВИДЕО: Кореографија "гробара" на мечу Партизан - Келн

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".