Никола Јокић је практично сам добио Лос Анђелес Лејкерсе. У синоћној победи Денвер Нагетса на домаћем терену 110:99, српски центар је доминирао у директном дуелу са још једним колосом под обручима, Ентони Дејвисом. Забележио је још један дабл-дабл учинак - 31 поен, 13 скокова и 9 асистенција).

Излуђивао је Јокић Дејвиса, а за аса Лејкерса је још поразнија чињница - да му се то редовно дешава у дуелу са Србином!

Поени, скокови, маестрална додавања - "сипала" је звезда Денвера из "свих оружја".  

Фото: Профимедиа

 

 

Српски центар је у дуелима са Американцем у претходне четири утакмице просечно бележио 31 поен, 14 скокова, 7,5 асистенција, две украдене лопте и једну блокаду. Све то уз 66,4 одсто шута за два поена!

Лејкерси у последње две сезоне не личе на шампионски тим из 2020. године, муче се, а Дејвис је поготово лош у шуту за три поена где му је проценат успешности тек 18 одсто. 

Мало је центара у НБА који успевају да пруже било какав отпор Јокићу, док Дејвис и даље може нападачки да му наштети пошто је у претходном мечу дао 22 поена.

Дефанзивно му очигледно не може ништа и јасно је да је пред Лејкерсима још једна дуга и веома тешка сезона.

Поред Јокића, у тиму Денвера ефикасан је био и Браун који је постигао 18 поена, док су Мареј и Колдвел-Поуп додали по 13. Поражени тим предводили су у нападу Дејвис (22), Џејмс (19) и Вокер (15).

БОНУС ВИДЕО:

НАЈВЕЋИ ПРОМАШАЈИ НА НБА ДРАФТУ: Да ли су вам познати ови играчи?