Марија Шерифовић је на домаћој естрадној сцени постигла успех каквим мало ко може да се похвали, али изгледа да јој школски дани нису баш ишли како је хтела.

Певачица је у родном Крагујевцу завршила основну и средњу школу, што јој је очигледно тешко пало. Нерадо је ишла на наставу, па је због тога у четвртој години гимназије једва завршила разред.

Фото: Сарић С.

 

 

Како се може видети у њеном годишњаку из Прве крагујевачке гимназије,  Марија није са успехом завршила разред, па је због тога наставно-научно веће упућује на полагање разредног испита из чак четири предмета! 

- Марија Шерифовић, кћи Рајка и Верице - музичара, рођена 14. новембра 1984. године у Београду. Није са успехом завршила разред, већ се упућује на полагање разредног испита из: социологије, филозофије, француског језика и физичког васпитања - пише у овом годишњаку.

Из овога се може закључити да је до слања Шерифовићке на разредни испит дошло због великог броја изостанака са часова, а закон прописује да се ученик упућује на разредни испит ако није присуствовао трећини часова од укупног фонда за један предмет, што је у пракси око 25 изостанака из једног предмета. 

Разредни испит није једноставан за ученика јер се одговара цело градиво, тако да можемо само да претпоставимо колико је требало труда и времена да Марија надокнади све оно што је пропустила током последње године школовања у гимназији. 

Фото: АТА имагес

 

 

- Изабрала сам чувену гимназију, само зато што је била у згради до музичке школе. Нисам имала превелику жељу да баш ту гимназију похађам, али сада сам срећна што је све тако испало, јер ни у једној другој не бих стекла опште знање као што сам у њој. Прве две године су ми биле супер, а после сам више била испред школе него у њој, јер је почело моје интересовање за музику. Сам бог ми је послао учитеља Миланка Стефановића да ми буде разредни, јер ме је покривао кад сам попустила у школи. Он је био музичар у слободно време, свирао је романсе на хармоници, па је разумео моју потребу за музиком. Други професори нису били благонаклони према мени као он. Превише су тренирали строгоћу на мени. Пошто нису били предивни, разреде сам завршавала као добар или врлодобар ђак. Да будем искрена, не носим фантастичне успомене из средње пошто професори нису имали разумевања за мене - испричала је Марија раније у једном интервјуу.

И сама Марија је једном приликом истакла да је желела да упише средњу музичку школу, али пошто није стигла да се спреми за пријемни, уписала је Прву крагујевачку гимназију.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Емина Јаховић у различитим издањима

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".