Број жртава стампеда до којег је дошло током прославе Ноћи вештица у Сеулу порастао је на 120, саопштиле су вечерас јужнокорејске власти.


Како наводе, у стампеду је повређено 100 људи, преноси јужнокорејска агенција Јонхап.

Како додаје Ројтерс, неки од повређених су у критичном стању.

Страхује се да број погинулих није коначан.

Фото: Танјуг/АП

 

Према наводима званичника, до несреће је дошло када су људи згњечени на смрт у великој гомили окупљених који су почели да се гурају у уској уличици у области Итаевон, преноси АП.

Јужнокорејска новинска агенција Јонхап објавила је, позивајући се на ватрогасне службе, да је пријављен срчани застој код око 50 особа.

Број страдалих би могао да порасте док службе хитне помоћи пребацују повређене у болнице широм Сеула, упозорио је шеф локалне ватрогасне службе.


Према наводима званичника, 13 особа је преминуло у болницама, док је 46 проглашено мртвим на лицу места.

 

 


На снимцима са лица места виде се вреће са телима на улицама, здравствени радници који реанимирају људе и спасиоци који покушавају да извуку људе заробљене испод других особа, додаје Би-Би-Си

Председник Јун Сук-јеол затражио је одржавање хитног састанка и захтевао од надлежних да брзо укажу лекарску помоћ настрадалима, саопштила је председничка канцеларија.

 

 

Фото: Танјуг/АП

 


Премијер Хан Док-су је захтевао од званичника да уложе максималне напоре, док је градоначелник Сеула Ох Се-Хун, који је у посети Европи, одлучио да се врати у Сеул након несреће, саопштили су градски званичници.

БОНУС ВИДЕО: ПОГЛЕДАЈТЕ: Снимак због ког се убио Младен Дулић, младић из Лакташа

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".