Broj žrtava stampeda do kojeg je došlo tokom proslave Noći veštica u Seulu porastao je na 120, saopštile su večeras južnokorejske vlasti.


Kako navode, u stampedu je povređeno 100 ljudi, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Kako dodaje Rojters, neki od povređenih su u kritičnom stanju.

Strahuje se da broj poginulih nije konačan.

Foto: Tanjug/AP

 

Prema navodima zvaničnika, do nesreće je došlo kada su ljudi zgnječeni na smrt u velikoj gomili okupljenih koji su počeli da se guraju u uskoj uličici u oblasti Itaevon, prenosi AP.

Južnokorejska novinska agencija Jonhap objavila je, pozivajući se na vatrogasne službe, da je prijavljen srčani zastoj kod oko 50 osoba.

Broj stradalih bi mogao da poraste dok službe hitne pomoći prebacuju povređene u bolnice širom Seula, upozorio je šef lokalne vatrogasne službe.


Prema navodima zvaničnika, 13 osoba je preminulo u bolnicama, dok je 46 proglašeno mrtvim na licu mesta.

 

 


Na snimcima sa lica mesta vide se vreće sa telima na ulicama, zdravstveni radnici koji reanimiraju ljude i spasioci koji pokušavaju da izvuku ljude zarobljene ispod drugih osoba, dodaje Bi-Bi-Si

Predsednik Jun Suk-jeol zatražio je održavanje hitnog sastanka i zahtevao od nadležnih da brzo ukažu lekarsku pomoć nastradalima, saopštila je predsednička kancelarija.

 

 

Foto: Tanjug/AP

 


Premijer Han Dok-su je zahtevao od zvaničnika da ulože maksimalne napore, dok je gradonačelnik Seula Oh Se-Hun, koji je u poseti Evropi, odlučio da se vrati u Seul nakon nesreće, saopštili su gradski zvaničnici.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE: Snimak zbog kog se ubio Mladen Dulić, mladić iz Laktaša

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".