Саша Поповић је изјавио да није нимало лако када гости машу новчаницама, а музичар не можете да издржи да не клекне. 

Потом је изнео своје искуство и навео на шта су све музичари спремни како би добили што бољи бакшиш. 

- Пио је Ђани из обуће, не знам сад ни ко је клечао, много њих је то радило. Када људи машу са 500 евра с једне стране, па 500 евра с друге стране, па ти тако машу око главе, ма ко, бре, не би клекнуо. Не мислим да је то нешто лоше - започео је Саша са саветом да је најважније да гости "оките" музичара новцем. 

Фото: В. Данилов

 

- Сад си на свадби и певач си, ови ти трпају 1.000, 2.000 динара, а онда кум каже: "Доди клекни и отпевају ми ту песму", а видиш држи штос новчаница. Једну песму клекнеш и шта, шта је то, окити те и ћао. Ја сам највећи бакшиш 1978. године добио у Бачком Добром Пољу, свирали смо неку свадбу. И кум тамо на свад би каже: "Ко је хармоникаш? Дођи овамо, идемо до општине, тамо је венчање и после ћеш с оркестром да свираш кад се вратимо". Ја питам у која кола седам, а он каже: "Нема кола, идемо два километра пешице и ти успут свираш."

Накитили су ме два километра тамо, два километра овамо. Тада је било много новца, биле су марке брадоње. Тада сам на хармоници имао 2.000 марака, то ти је као сада 15.000 евра. Ја узмем бакшиш и ставим у џеп, па смо после то поделили, а прво сам хтео све за себе да задржим.

(Република)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Одевне комбинације Саше Поповића из 90их: "Имам више гардеробе од свих певачица"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".