Лука Бојовић који је у фебруару 2012. ухапшен у једном ресторану у Валенсији, у који је иначе долазио са пријатељима, према сведочењу шпанских агената изговорио је само једну реченицу када су пришли његовом столу. Рекли су да је нешто рекао на српском језику, али да нису разумели шта.

Међутим, шпански портал елмундо.цом. открио је шта је заправо Бојовић рекао тада, када су специјалци пришли за његов сто и ословили га по имену. На помен свог имена и то правог, како су сведочили, Бојовић се тргао и на српском рекао:

- Ми смо војници!

Како откривају шпански портали, војну обуку кроз коју је прошао док је био у Аркановој Српској добровољачкој гарди, показао је сваким својим наступом.

- Након хапшења, три дана није јео и пио у притвору, у страху да ће му дати нешто што је познато као "серум истине". Међутим, та пракса се не примењује у Шпанији - пренео је лавангуардиа.цом.

Пренели су и да је Лука Бојовић у тренутку хапшења важио за једног од најопаснијих криминалаца у Европи, али и да је живео у Шпанији пуних 10 година пре него што је ухапшен.

На дан када је ухапшен, у ресторан је упало девет полицајца. Пришли су столу и затражили личне карте. - Били су поприлично мирни. Лука нам је показао један литвански пасош, а ја сам му рекао: "Лука, знамо да си то ти". Тргао се на помен свог имена, рекао је нешто, вероватно на српском - испричао је један од шпанских оперативаца касније.

О тренутку хапшења, сведочили су и конобари из ресторана у ком је Бојовић често био гост. - Након ручка појели су воће и када сам се спремао да им отворим боцу вина, ушла је специјална полиција. Било их је много и сви су били под пуном опремом - испричао је конобар.

Са лисицама на рукама, док су га тога дана спроводили у службени аутомобил који је стајао испред ресторана, Бојовиц је послао пољубац у полицијску камеру, која је снимала спектакуларну акцију хапшења. Коме је Бојовић те вечери послао пољбац, остала је мистерија до данас, иако су многи тврдили да је био упућен његовој супрузи Барбари.

Наводно, Барбара је са њиховом децом и после хапшења супруга, остала да живи у Шпанији и редовно га обилази иза решетака. Они су, како је навео шпански елпаис.цом, званично разведени.

- Редовно су се састајали у Шпанији пре хапшења, али нису виђани на јавним местима, јер је он био веома обазрив - пренео је дневник после хапшења тврдећи да је Бојовић у Шпанији живео од 2002.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".