Туриста којег су локални медији идентификовали као Бразилца погинуо је у близини јужног аргентинског града Ушуаје након што га је ударио блок леда који се одломио са крова једне пећине у Патагонији, саопштила је локална полиција у четвртак.

Несрећа се догодила у забрањеној зони, у среду поподне, у такозваној Куева де Химбо области са глечерима унутар Националног парка Огњена земља, који се налази на периферији Ушуаје, око 3.070 километара јужно од Буенос Ајреса.

Власти Ушуаје воле да се хвале да су најјужнији град на свету заједно са суседним чилеанским Пуерто Вилијамсом.

Група од седам туриста пришла је пећини, од којих је један снимио шокантан тренутак када се комад леда одломио и пао на човека.

 

 

Полицијски званичник Кристијан Армани рекао је Ројтерсу да мушкарац није имао пасош или личну карту у време путовања. Човек је путовао сам са својим псом у мобилној кућици и није био повезан са другим туристима који су изабрали да прате стазу означену знаковима за опаснос који забрањују улазак.

– Улаз је забрањен јер лед и камење могу пасти са крова пећине – рекао је Армани.

Куева де Химбо се налази у подножју глечера, природно формираног од стена и леда, еродираног ветром и температурама које подстичу одмрзавање.

БОНУС ВИДЕО: 

У ДИНОСАУРУСОВОМ ГНЕЗДУ: У Кини пронађена фосилизована јаја стара десетине милиона година

(Јутарњи.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".