Словеначки ас Јосип Иличић је своје најбоље дане провео у Серији А, почевши од Палерма. Жарио је и палио теренима широм Апенина у дуету са Хавиером Пастореом. Давао је голове против великана Италије као што су Интер и Јувентус, али када је Пасторе напустио клуб, није успео да се снађе.

Брзо је променио окружење и прешао је у Фиренцу. Са Маријом Гомезом је делио титулу најбољег стрелца екипе. Међутим после четири успешне године, прешао је у Аталанту.

Овде је оставио најбољи утисак, достигавши и историјско треће место са Аталантом, тако заигравши у Лиги шампиона. Са Дуван Запатом  је изабран у тим године Серије А. Достигао је и четвртину финала са овим клубом када је постигао 4 гола на гостујућој утакмици против Валенсије.

Депресија

Постоје гласине да га је наводно Тина Половина, његова супруга, преварила, а да их је Јосип Иличић ухватио у акцији. Ово је било управо у периоду дивљања пандемије коронавируса. Јосип је отпочео дугу борбу са депресијом из које је изашао промењен.

Бергамо, град у ком је Иличић проводио најбоље дане, је био тешко погођен коронавирусом. Такође, он је говорио да гласине везане за његову жену нису истините.

Ове године је прешао у словеначки Марибор где је изашао на терен после 12 година проведених у Италији.

 

 

На дебију против Муре је јуче постигао гол са беле тачке. На том дебију је изгледао потпуно другачије - увећане килаже и делимично ван форме са видљивим стомаком, показао је да је ипак класа вечна на крају, постигавши један гол. Меч се завршио доминантном победом Марибора од 5-1.

БОНУС ВИДЕО: НА ТЕРЕНУ У ПЕТОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Ово су најстарији учесници на СП

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".