Једини је фудбалер који се попео на кров Европе са два клуба из источног дела исте, данас је одличан тракториста, а питање је колико некадашњих шампиона старог континента може тиме да се похвали.

У питању је наравно Миодраг Белодедић.

Легендарни дефанзивац је освојио Куп европских шампиона са Стеауом, након чега је прешао у Црвену звезду и поновио успех са тим клубом.

На друштвеним мрежама је ових дана популаран снимак на којем Белодедић у мајици без рукава управља трактором док групу пријатеља вози кроз село.

Румунски портал "Спортбулл" наводи да се радња одвија на путу код Сокола, места у којем је овај чувени фудбалер рођен и да није познато када тачно је настао снимак.

 

 

Белодедић је иначе започео каријеру у Стеауи са којом је до највећег успеха стигао 1986. године када је тај клуб у Севиљи победио Барселону у финалу КЕШ-а.

У Црвену звезду је стигао 1989. године, а две године касније је у Барију са црвено-белима победио Олимпик из Марсеја након пенала за још један "ушати" трофеј.

У каријери је након две титуле првака Европе играо још и за Валенсију, Ваљадолид, Виљареал, мексички Атланте и поново за Стеауу на крају каријере.

За репрезентацију Румуније је одиграо 53 утакмице.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".