Не крије да му популарност прија, али сам тврди да је она мач са две оштрице. Глумац истиче да некада не види родитеље и до пет месеци, и захвалан им је што имају толико разумевања.

Фото: Танјуг/Архива Новости

 

 

- Правим интимни круг људи од породице, која ми је битан фактор. Немам толико времена да им се посветим, они све разумеју. Морају да имају доста разумевања и за фазе кроз које пролазим, наш посао захтева и по неколико месеци одсуства не само физичког, него и менталног. Родитељи ми не замерају, хвала им на томе. Пријатељи исто трпе. То је највећа подршка. Када сам у неком процесу могу да се пустим да будем пет месеци одсутан, а да се они не љуте и не пребацују ми, много бих се лоше осећао, овако ми олакшавају - истакао је глумац, чији љубавни живот интригира јавност, а на питање да ли је заузет и да ли је истина да је постојала веза са Миом Бјелогрлић, кроз осмех је кратко одговорио:

- Џаба, ништа. Ништа не причам.

У позориштима се интересују у којим представама игра, а сада је открио и да ли је свестан своје популарности.

- То је много лепо да се чује. Систем у којем радимо и школујемо се пружа могућност да можеш да балансираш између позоришта и филма, то захтева озбиљну посвећеност и одрицања. Када си млад треба да се жртвујеш за ту врсту искуства. Не треба бежати од популарности, ни срљати у њу, може да буде мач са две оштрице, зависи како је користиш. Трудим се да ту популарност са телевизије пребацим у позориште, да би људи још свашта могли да добију. Јако је лепо имати живу размену са људима на сцени. Злоупотребљавам ту популарност у том смеру да људи долазе - објаснио је Марић и рекао да не стоји скроз чврсто на ногама.

Фото: З. Кнежевић

 

 

- Нисам лак за летење. Шта има лоше у томе? Слетање је битно, лет је диван. То је део нашег посла, младости, неискуства, зашто стално бити доле и чекати? Треба бити паметан када летиш, колико високо идеш и колико брзо. Да ли си свестан могућности да услед свега тога успеш да се спустиш. Трудим се да ми то буде занимљива, лепа авантура - закључио је глумац.

Марић је доста активан на Твитеру, где често дели мишљења на разне теме и пружа подршку људима који су се нашли на мети осуда.

- Не размишљам на тај начин о томе, поготово не на Твитеру, много је чудна мрежа, нити је реална, објективна, данас поготово знамо како се то лако злоупотребљава. Пишем оно што осећам и што бих урадио када бих чуо на улици. Не могу да мењам свет, а могу. То је негде наша могућност, свих људи. Болна спознаја одрастања да не постоји магични штапић, да нема Петра Пана и летења у Недођију, али да нашим малим поступцима можемо свет да учинимо бољим. Да не пређе у тамносиву, јер не мислим да нема црног и белог, већ нијанси - истакао је глумац.

(Блиц)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".