Рохас је бранио за Чиле током квалификација за Светско првенство када је његова репрезентација дочекала Бразил.

Бразилци су повели и све се чинило као да ће они проћи даље. Маракана у Рију је била препуна, а атмосфера узаврела. Око 70. минута је на страни где је био Рохас полетела бакља са трибине ка терену.

Рохас је пао на под, држао се за чело, крвав, док је поред њега била упаљена бакља. Већини је било јасно шта се догодило - навијачи су ватрометом погодили голмана. Играчи Чилеа су одбили да наставе да играју утакмицу, јер није било безбедно и све се чинило као да ће бразилска победа постати суспензија.

Лекари су, међутим, утврдили нешто несвакидашње - Рохас није био повређен због бакље. Такође, појавили су се снимци на којима се јасно види да је Рохас удаљен од бакље и да га она није погодила.

Оно што се заправо десило јесте да је Рохас приметио бакљу, пао на терен и затим је сам себе исекао жилетом који је сакрио у рукавици.

Епилог

Рохас је добио доживотну забрану бављења фубалом, која је подигнута 2001. године од стране ФИФА-е. Чиле је избачен из такмичења, не само 1990. године него и на наредном Мундијалу нису имали право учешћа. Тимски лекар Данијел Родригез и тренер Орландо Аравена су такође добили доживотне забране. Тимски заменик капитена Фернандо Астенго је добио забрану бављења фудбалом наредних пет година с обзиром да је одлучио да тим напусти утакмицу.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".