Више тужилаштво у Подгорици саопштило је да је први пројектил који је погодио Цетињанина Вука Бориловића испаљен је из полицијског пиштоља.

Истражитељи, међутим, ни након два месеца нису утврдили из чијег пиштоља су испаљена преостала четири пројектила која су погодила масовног убицу 12. августа.

Бориловић је ликвидиран након убилачког похода у цетињском насељу Медовина, у ком је убио десет, а ранио шест својих суграђана, међу којима и двоје деце.

- Из извештаја о балистичком вештачењу произлази да су пројектили у тело пок. В.Б. испаљени из два ватрена оружја – пиштоља, од којих један припада службенику Управе полиције и из истог је испаљен први пројектил у тело пок. В.Б, док друго ватрено оружје, из којег су испаљена четири пројектила, припада неидентификованом лицу - одговорила је “Вијестима” руководитељка и портпаролка тог тужилаштва, виша тужитељка Лепа Меденица. У одговору на питања “Вијести”, навела је да су у предмету који је формиран поводом догађаја на Цетињу 12. августа, предузете бројне мере и радње у циљу потпуног расветљавања злочина.

Фото: Инстаграм принтскрин/socijaldemokratecrnegore

 

- Такође, по наредби тужилаштва извршена је и обдукција тела В.Б. из којег налаза се закључује да је наведено лице задобило повреде у пределу главе и горње половине тела, десног рамена и грудног коша, од пет испаљених пројектила од којих су све повреде смртоносне - објаснила је тужитељка Меденица.

Истражитељи, међутим, нису утврдили време смрти Бориловићевих жртава, због чега је и даље нејасно колико је трајао његов убилачки поход.

- По наредби тужилаштва обављене су обдукције страдалих лица, и у обдукционим налазима није утврђено време смрти жртава – оштећених - одговорила је Меденица.

Она је навела и да ће тужилаштво донети одлуку “након свестране анализе свих до сада прикупљених доказа, те евентуално предузимања других радњи за које се укаже потреба”.

Фото: Светлана Ђокић

 

У том предмету, у својству грађанина, саслушано је више особа, а међу њима и Ненад Калуђеровић.

Фото: принтскрин Фејсбук

 

Тај Цетињанин тужитељки Андријани Настић испричао је своје виђење догађаја у насељу Медовина, а истражитељима је предао и пиштољ који поседује. То је учинио након што се у јавности појавила информација да је он зауставио Бориловићев убилачки поход, у ком су животе изгубили осмогодишњи М. његов три године старији брат М. и њихова мајка Наташа Мартиновић (35).

Фото: Приватна архива

 

И породица Дрецун сахранила је три жртве комшије Бориловића – Рајка Дрецуна (56) и његове родитеље Даницу (74) и Димитрија (81).

Међу недужним жртвама су и тридесетседмогодишњи Милан Митровић, кум убијених Мартиновића, и Горан Ђуришић (54) – Бориловићев ујак, убијен док је покушавао да га уразуми.

Бориловић је убио и још две комшинице, сестре Александру (52) и Милу Радуновић (50).

Фото: РТЦГ

 

Пре него је онеспособљен да кроз насеље у ком је живео сеје смрт, ранио је још пет комшија – Александра Дрецуна, Славицу Звицер, Филипа Ђурковића, Милеву Рамадановић и Даринку Челебић, као и полицајца Љубишу Максимовића који је покушавао да га савлада.

Бориловић је из ловачке пушке насумично пуцао у комшије, екипу Хитне медицинске помоћи, припаднике полиције и пролазнике.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Вијести)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".