Писки је причао списку играча који путују на такмичење, повредама, али и својим очекивањима.

- Да бисте отишли у следећу фазу, морате да заслужите и будете бољи од противника. Победа је много важна и сви ће вам рећи да је то најважније... Мени је важно да победимо лепо, резултат је на крају мерило, али размишљамо како да зарадимо довољан број бодова и прођемо даље - рекао је Пикси.

- Шта ћемо да направимо у Катару? Стрпите се људи - насмејао се селектор "орлова" и истакао да не осећа притисак. 

Фото: МВ

 

- Фудбалери имају слободу да свој раскошни таленат који је неминован да га покажу. А, кад ће, ако не сада?

Селектор је причао и о ономе што највише занима јавност у Србији - да ли ће Александар Митровић бити спреман за Светско првенство.

- Митровић ће на Мундијал ићи без ноге, можемо и главу да му скратимо - опет иде. Ми до ноћас имамо да променимо ствари, али чисто сумњам да ће се нешто променити. Видећемо данас када буду дошли - рекао је селектор Србије на конференцији за медије и рекао да ће Митровић играти и без ноге.

ФОТО: М. Вукадиновић

 

- Својим понашањем и играма, па повредама које је имао. Молио је да игра након тога.

Фото: Н.Скендерија

 

Новинаре је занимало ко би шутирао одлучујући пенал ако би дошло до тога.

- Нисам размишљао о пеналима и требало би да шутира онај ко ће дати гол. И то могу сви у нашем тиму без проблема и ако дође до тога - имам поверења у све играче. Видећемо да ли ће доћи до тога, а ако дође имамо пуно кандидата који имају срце, мирноћу и ону ствар - да не кажем коју - рекао је Стојковић и сетио се сата из 1998. године.

- Не знам шта да вам кажем на то. Да ли је време да откуца? Нису нам нешто ти пенали донели среће колико се сећам, али не могу да говорим нешто што не знам да ли ће се десити.

Фудбалери Србије сутра крећу пут Катара, где ће играти у групи Г, заједно са Бразилом, Камеруном и Швајцарском. Српски репрезентативци прву утакмицу играју протв екипе Бразила 24. октобра од 20.00 часова. Меч са Камеруном је на програму четири дана касније, а 2. децембра се састају са тимом Швајцарске. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".