Реч је о Брендану Фрејезу који је запамћен по улози Тарзана у филму "Џорџ из џунгле" који је снимљен 2003. године. Фрејзер је глумио и у хит филму "Мумија" из 1999. и његовом наставку "Повратак мумије". После тога, глумац се повукао из холивудског живота - не само својом вољом. Прошао је кроз бројне животне трауме са којима се на крају изборио. 

Коначно се вратио на биоскопска платна после толико година. Фрејзера имамо прилику да видимо у главној улози  у филм "Кит" Дарена Аронофског, у ком тумачи оца који пред крај живота покушава да обнови однос са ћерком.  

Публика данас не може да верује колико је Фрејзер променио лични опис. Он се угојио, тренутно има 272 киолограма, а за ову улогу која је одушевила публику и критичаре, спекулише се да ће бити номинован у јануару 2023. године за "Златни глобус". 

Глумац се огласио и тим поводом и поручио да због проблема са Холивудским удружењем страних новинара неће учествовати ако дође до те доделе.

Фрејзер чврсто верује да га је Удружење холивудских страних новинара ставило на "црну листу", због чега више није позиван на догађаје иза којих стоји ова организација, попут доделе Златних глобуса. Овакве листе нису ништа ново у Холивуду, а засигурно се зна да их је продуцент Харви Вајнстин користио да се освети глумицама које су умакле његовом сексуалном иживљавању, одбиле га, претиле да ће проговорити о његовим нападима итд.

Брендан је 2018. године проговорио о својим успонима и падовима у Холивуду и каскадерским сценама које су оставиле трага на његовом телу. 

Поред тога, оптужио је Филипа Берка, бившег председника и члана Холивудског удружења страних новинара, организације која стоји иза Златних глобуса, да га је сексуално узнемиравао 2003. (Берк је ову тврдњу порекао.)

– Његова лева рука посеже, граби ме за задњицу, а један од његових прстију долази до средине. Почиње да га помера – присетио се раније Фрејзер и додао:

– Осетио сам се лоше. Осећао сам се као мало дете. Осећао сам се као да ми у грлу стоји лоптица. Мислио сам да ћу заплакати.

Након што га је Фрејзер оптужио, Берк се огласио и упутио јавно извињење - али не и признање злостављања.

– Моје извињење није признање, већ више "ако сам учинио ишта што је узнемирило господина Фрејзера", није било намерно и жао ми је - изјавио је Берк.

Брендан је у најновијој изјави рекао да су му, пошто је обећано да ће истражити случај, људи из ХФПА напослетку предложили заједничку изјаву која би по глумцу гласила:

- Иако је закључено да је господин Берк неприкладно додирнуо господина Фрејзера, докази потврђују да је све требало да буде схваћено као шала, а не као сексуално узнемиравање.

Фрејзер је одбио да потпише изјаву. Берк је остао члан ХФПА са правом гласа до 2021. године када је избачен јер је у мејлу својим колегама члановима поделио чланак у којем се наводи да је Блацк Ливес Маттер "расистички покрет који шири мржњу".

- Знао сам да ће збити своје редове - рекао је Фрејзер о ХФПА и додао: 

- Знао сам да ће се трудити да избегну проблем. Знао сам да немам будућност са таквим системом.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".