Индијац Шридхар Чилал, из града Пуне, ушао је у Гинисову књигу рекорда по јако чудном и несвакидашњем критеријуму. Он има најдуже нокте икада измерене на једној руци.

Приликом утврђивања овог рекорда, сачињен је специјални видео Гинисове књиге рекорда где је забележена његова дуга борба да одржи нотке које није секао од 1952. године.

Овај сада 85-огодишњи Индијац истиче како је желео да пошто пото постигне свој циљ и истиче главне потешкоће са којима се суочавао у том дугом процесу.

Ниједна девојка није желела да се уда за њега, а такође ниједан родитељ није желео да се његова ћерка уда за "прљавог" момка са дугим ноктима. Са 29 година коначно је пронашао жену која је била спремна да се уда за њега, и то бивша жена његовог брата. Та околност изазвала је велико незадовољство и противљење у његовој породици, али Чилал је одлучио да прати само своје намере.

У Гинисовој књизи рекорда забележено је тако 2015. године, да је Шридхар Чилал власник специфичног рекорда у дужини ноктију на једној руци. 

Збирна дужина Чилалових ноктију је 909,6 цм, док је нокат на његовом палцу дугачак чак два метра. Овај рекорд трајно је овековечен 2018. године када је Чилал одлучио да одсече нокте на руци и поклони их музеју који пригодно чува јединствене рекорде.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".