Indijac Šridhar Čilal, iz grada Pune, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda po jako čudnom i nesvakidašnjem kriterijumu. On ima najduže nokte ikada izmerene na jednoj ruci.

Prilikom utvrđivanja ovog rekorda, sačinjen je specijalni video Ginisove knjige rekorda gde je zabeležena njegova duga borba da održi notke koje nije sekao od 1952. godine.

Ovaj sada 85-ogodišnji Indijac ističe kako je želeo da pošto poto postigne svoj cilj i ističe glavne poteškoće sa kojima se suočavao u tom dugom procesu.

Nijedna devojka nije želela da se uda za njega, a takođe nijedan roditelj nije želeo da se njegova ćerka uda za "prljavog" momka sa dugim noktima. Sa 29 godina konačno je pronašao ženu koja je bila spremna da se uda za njega, i to bivša žena njegovog brata. Ta okolnost izazvala je veliko nezadovoljstvo i protivljenje u njegovoj porodici, ali Čilal je odlučio da prati samo svoje namere.

U Ginisovoj knjizi rekorda zabeleženo je tako 2015. godine, da je Šridhar Čilal vlasnik specifičnog rekorda u dužini noktiju na jednoj ruci. 

Zbirna dužina Čilalovih noktiju je 909,6 cm, dok je nokat na njegovom palcu dugačak čak dva metra. Ovaj rekord trajno je ovekovečen 2018. godine kada je Čilal odlučio da odseče nokte na ruci i pokloni ih muzeju koji prigodno čuva jedinstvene rekorde.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".