Дијету су му водили нутриционисти са ендокринолошког одељења.
Болест коју је добио се веома тешко открива. За дијагнозу дијабетеса типа три била је неопходна веома скупа процедура. "Мој генетски материјал је послат у Француску", објаснио је Марко, а тада је почела дијета и битка за здравље.
"То су биле озбиљне припреме, одрицања, савети лекара, ја сам на ендокринолошком одељењу добио лекове, савете, пажњу, то је један врло напоран процес. Сада је ствар воље одржати и знати, да не треба да почнем да једем чоколаду од 300 грама. Почетак је медицинска ствар, мора да вас саветује неко ко озбиљно зна шта ради. Матаболички процес мора да се среди", казао је Кон.
Према његовим речима, Тешко је на почетку променити животне навике. "Не постоји чудотворна дијета и механизам, битно је колико калорија унесеш током дана, ту нема много паметовања, све се своди на количину, што је храна лепша треба је јести мање. Прво треба донети одлуку, а онда је се држати", каже Кон.
"Да је једноставно - није. Ја волим да цитирам: ’Нисмо дебели зато што једемо, него једемо зато што смо дебели'. Глад коју сам осећао са 154 килограма неупоредива је са оном коју осећам сад", тврди Марко.
Прочитајте још
(Лепа и срећна)
БОНУС ГАЛЕРИЈА: Констракта током такмичења - Беовизија и Евровизија
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".