Dijetu su mu vodili nutricionisti sa endokrinološkog odeljenja.
Bolest koju je dobio se veoma teško otkriva. Za dijagnozu dijabetesa tipa tri bila je neophodna veoma skupa procedura. "Moj genetski materijal je poslat u Francusku", objasnio je Marko, a tada je počela dijeta i bitka za zdravlje.
"To su bile ozbiljne pripreme, odricanja, saveti lekara, ja sam na endokrinološkom odeljenju dobio lekove, savete, pažnju, to je jedan vrlo naporan proces. Sada je stvar volje održati i znati, da ne treba da počnem da jedem čokoladu od 300 grama. Početak je medicinska stvar, mora da vas savetuje neko ko ozbiljno zna šta radi. Matabolički proces mora da se sredi", kazao je Kon.
Prema njegovim rečima, Teško je na početku promeniti životne navike. "Ne postoji čudotvorna dijeta i mehanizam, bitno je koliko kalorija uneseš tokom dana, tu nema mnogo pametovanja, sve se svodi na količinu, što je hrana lepša treba je jesti manje. Prvo treba doneti odluku, a onda je se držati", kaže Kon.
"Da je jednostavno - nije. Ja volim da citiram: ’Nismo debeli zato što jedemo, nego jedemo zato što smo debeli'. Glad koju sam osećao sa 154 kilograma neuporediva je sa onom koju osećam sad", tvrdi Marko.
Pročitajte još
(Lepa i srećna)
BONUS GALERIJA: Konstrakta tokom takmičenja - Beovizija i Evrovizija
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".