Српска филмска, телевизијска и позоришна глумица Ђурђија Цветић преминула је августа 2015. године, у 73. години.

 Међутим, њен живот се завршио 18 година раније, када је њен вољени супруг са којим је у браку провела три деценије преминуо. Иако је одрасла у тешким условима, успела је да испуни свој сан и упише Академију, а током студија је срела Авду Мујчиновића, касније позоришног критичара. Љубав дужу од три деценије окончала је његова смрт.

"Због превелике туге, после смрти мог мужа Авде Мујичиновића, тешко сам се разболела. Добила сам рак дојке! Уз помоћ нутриционисте најпре сам увела знатне промене у исхрану, а пред операцију и зрачење, почела да користим и макробиотичке производе. Уз лекарске захвате, у лечењу ми је много помогла и акупунктура", испричала је глумица једном приликом и истакла да су били једно другом потпуно посвећни, јер нису имали децу.

Фото: Јутјуб принтскрин/Delta Video

 

"Живела сам окружена океаном љубави и сматрала се врло срећном. Одрастали смо и сазревали заједно, заједно формирали укус и стицали пријатеље. Дакле, наше заједништво је било комплетно, а тиме и љубав. Будући да нисмо имали деце, можда је љубав била још већа и јача. Кад тако живиш и у једном тренутку останеш без океана љубави, схватиш како си сиромашан и како ништа друго не може то да надокнади. За тридесет година брака нисмо стигли да потрошимо љубав, а она је довољна за четири живота. Ипак, тешко је имати, па немати", испричала је Ђурђија која је на крају била захвална што је имала прилику да искуси такву љубав.

(Лепа и срећна)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумице Неде Арнерић

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".