На самом почетку комеморације приказани су снимци Марка Живића који су расплакали све присутне. 

Милош Биковић је први одржао дирљив говор на комеморативном скупу.

- Написао је један кратки акростих: "Дао си ми афирмацију и пажњу, дао сам ти особеност и таленат, вредело је." Ја сам написао, пошто знам да их је волео: "Ти си знао, рак се може најурити кловновским носем црвеним, а права се аждаја може убити мачем дрвеним, речју, шалом, причом, репликом, па и митом, као оружјем може се бранити земља. О, да, бесмисао се може премостити каскањем... и да су сила највећа речик топле, речи благе, видиш ли да за осмех треба све више снаге и да тај осмех може отопити све сметове... Видимо се Марко" - рекао је Биковић.

 

- Марко је волео неке улоге да посвети људима којих нема. Ми ћемо сада играти за њега - рекао је Андрија Кузмановић у свом говору.

- Није био овакав договор Марко, требало је ти мене да пратиш ускоро у пензију, а сада ја тебе овако пратим - кроз сузе је рекао Слободан Бода Нинковић.

Чланови породице покојног глумца који је седели у првом реду нису могли да сакрију сузе због прераног одласка глумца.

Међу присутнима су: Милица Милша и њен супруг Жарко Јокановић, Петар Бенчина, Дејан Луткић, Сандра Бугарски, Срђан Тимаров, Весна Чипчић, Милош Биковић и  многи други...

Подсетимо, Марко Живић биће сахрањен данас на Новом гробљу у Београду, опело почиње у 14 часова, а док ће глумац бити сахрањен на новим парцелама у близини Алеје заслужних грађана.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".