До ове године, убедљиво најгора репрезентација-домаћин је била 2010. године Јужна Африка.

Постигли су само три гола. Почели су нерешеним резултатом против Мексика, затим су од Уругваја изгубили са чак 3-0, а на крају су једину победу забележили, ни мање, ни више, против Француза резултатом 2-1. Они се те године нису квалификовали.

Катар се већ уписао у историју као први домаћин који је изгубио почетну утакмицу. Сада на ред долази још један ''рекорд''. Катар је репрезентација-домаћин са најмање постигнутих голова у историји Мундијала. Постигли су само један на мечу против Сенегала. Они се налазе на последњем месту у групи без освојеног бода. Све утакмице овог Мундијала они су изгубили.

 

Standings provided by Sofascore

 

На стадиону Калифа Интернешнал се одиграла утакмица за друго место између Еквадора и Сенегала. Са беле тачке је Исмаила Сар у 44. минуту затресао мрежу ривала и дао предност својој репрезентацији. На полувреме су играчи Сенегала понели предност од 1-0.

Други део меча је почео успорено, али се чинило да се Еквадор ''пробудио'' након паузе, државши Сенегал на својој половини. То је и уродило плодом, постигли су гол у 67. минуту, а стрелац је Каиседо на асистенцију Тореса. Међутим, врло брзо је Сенегал поново помутио планове ривалу након убацивања из слободног ударца. Стрелац је био Кулибали Калиду у 70. минуту. Меч се завршио коначним резултатом 2-1.

Фото: Танјуг/АП

 

Други меч у групи ''А'' између Холандије и Катара, који се више играо за престиж него за место на табели се одиграо на Ал Бајет стадиону. Први гол је Холандија постигла у 26. минуту, а мрежу је затресао Коди Гакпо на асистенцију Класена. На полувреме су Холанђани понели минималну резултатску предност. 

Друго полувреме је почело као и прво, у знаку Холанђана, постигли су и други гол у 49. минуту, а стрелац је био Френки де Јонг. То је његов првенац на Мундијалима, а други гол у репрезентативној каријери. Након што је Депај упутио ударац ка голу, голман је брзом реакцијом успео да спречи, међутим, на правом месту се нашао Френки де Јонг. Постигли су и трећи гол, али је након консултовања са ВАР собом поништен и прекинуто је славље Стивена Бергуиса. Још једном су били близу гола када су погодили пречку у надокнади времена. Међутим, меч се завршио коначним резултатом 2-0.

Фото: Танјуг/АП

 

Првопласирани на табели су, очекивано, Холанђани са 7 поена. Друга је репрезентација Сенегала са 6 поена, а одмах за њима је Еквадор са 4 поена. Последњи су репрезентативци Катара са освојених 0 поена.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".