Завршен је десети такмичарски дан на Светском првенству у Катару, а познати су и неки парови осмине финала. 

Данас су комплетиране групе "А" и "Б". 

На програму су прво биле утакмице из групе "А" које су се играле од 16.00 часова где је Сенегал савладао селекцију Еквадора са 2:1, а у истовремено је и Холандија победила Катар резултатом 2:0.

Стање у групи "А" на крају свих одиграних мечева изгледа овако: 

Први су Холанђани, са седам освојених бодова из три утакмице, а на другом месту се налази селекција Сенегала, са само бодом мање. Такмичење су завршиле екипе Еквадора, са четири бода и Катар који такмичење завршава без бодова. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Утакмице групе "Б" биле су на програму од 20.00 часова, а у њима су се састале екипе Енглеска и Велса, односно селекције САД и Ирана. 

Енглеска је рутински савладала екипу Велса резултатом 3:0, а САД су успеле да савладају Иран минималним резултатом. 

Фото: Танјуг/АП

 

Стање у групи "Б" након свих одиграних утакмица изгледа овако: 

Прва је репрезентација Енгелске, са освојених седам бодова, а на другом месту су Американци са пет бодова из три утакмице. Такмичење су завршиле екипе Ирана, са освојена три бода и селекција Велса са само једним бодом.

 

Standings provided by Sofascore

 

Познати су први парови осмине финала Мундијала у Катару. 

У суботу, 3. децембра од 16.00 часова у првој утакмици осмине финала састаће се првопласирана екипа групе "А" и другопласирана екипа групе "Б" односно Холандија и САД. У оквиру другог меча осмине финала снаге ће одмерити првопласирана екипа групе "Б" и другопласирана екипа групе "А", односно Енглеска и Сенегал. 

Подсетимо, након јучерашњег ремија против селекције Камеруна, "орловима" је за пролаз потребна само победа против Швајцараца. Та утакмица је на програму у петак, 2. децембра од 20.00 часова. 

 

Standings provided by Sofascore

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".