Син је Анђелке (ректора Универзитета Уметности и професора на Факултету ликовних уметности) и покојног Вука, вајара.

Прва пуцњава за коју се везује била је током деведесетих година у тада чувеној дискотеци "Трезор". Године 1998. је правоснажно осуђен на три месеца затвора због напада на полицајца. Међутим казну није издржао пошто га је помиловао тадашњи председник Милан Милутиновић.

Опет је ухапшен 22. септембра 2007. године под сумњом да скрива припаднике земунског клана. Али и тада је био оптужен само због незаконитог поседовања оружја и фалсификовања докумената. За то дело осуђен је 2009. године на 15 месеци затвора, али је пуштен да се брани са слободе, може се прочитати у јавности.

Тужилаштво за организовани криминал навело је у оптужници 2010. да је управо он био тај који је стао на чело земунског клана после Душана Спасојевића и Милета Луковића који су дотада били вође.

Према наводима тужилаштва, своју моћ је учврстио после тадашњег хапшења команданта Црвених беретки Милорада Улемека Легије.

Фото: Архива Новости

 

 

Био је оптужен за убиство Бранка Јефтовића Јорге 2004. године, као и за покушај убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока, при чему су погинули њихови телохранитељи Дејан Живанчевић и Милутин Јовичић.

Тужилаштво је тада навело да је поменуте кривио за убиство свог пријатеља Жељка Ражнатовића Аркана.

Реч је о Луки Бојовићу, који би данас требало да буде изручен Србији, што се у подземлју, како је Курир већ писао, очекује са страхом.

Лука Бојовић је ухапшен 10. фебруара 2012. у Валенсији.

Ко је лепа Барбара, жена Луке Бојовића

Од тренутка кад се сазнало да је Лука Бојовић, син најомиљенијег директора Бео зоо-врта Вука Бојовића, ухапшен у Шпанији, у фокус шпанске али и наше јавности одмах је дошла и његова супруга Барабара, која је још као девојка важила за једну од најлепших у Београду.

Шпански медији су својевремено из дана у дан "бистрили" причу о "лепој Барбари и принцу криминалцу", њеном супругу Луки, како су га тада називали у штампи.

Док је живела у Београду, Барбара Бојовић важила је за једну од најлепших жена српске престонице. Као ћерка Петра Бороте, чувеног голмана „Партизана“ и „ОФК Београда“, живела је попут принцезе. Борота је неретко после спектакуларних голова које је бранио на стадионима ОФК-а и „Партизана“ знао да ухвати под руку супругу и своје две кћеркице, и одведе их на Вождовац у посластичарницу, подсетио је Ало пре четири године.

Због атрактивног физичког изгледа и спремности да свакоме све „скреше у брк“, врло брзо је постала „заштитно лице Београда“. Па ипак, није се превише експонирала; на наговор пријатеља, појавила се у неколико музичких спотова, а онда се посветила животу у илегали.

Захваљујући атрактивном физичком изгледу и мушким приступом животу, Барбара је брзо запала за око Луки Бојовићу, члану Арканових „Тигрова“.

Фото: Архива Новости

 

 

Тек пристигао с ратишта, по природи диваљ и хировит, Лука је бацио око на лепу Барбару а кажу да је наводно био мањи од маковог зрна не би ли освојио њено срце.

О њиховој вези иначе се мало зна а управо је шпанска штампа била та која је детаља писала о обоје - пре свега брачном животу Луке и његове лепе супруге, која му је родила троје деце.

Брачни пар Бојовић живео је у Валенсији мирним, повученим животом. Трудили су се да никоме не буду „трн у оку“, па чак и када су живели на различитим адресама, љубави и пажње међу супружницима није мањкало, наводили су шпански медији.

После спектакуларне акције хапшења Луке Бојовића и једном ресторану Валенсији, шпански полицајци обелоданили су да су „дигли Луку тако што су претходно пратили његову жену“.

Установили су да она са децом живи у изнајмљеном стану у туристичком насељу Фајнстрат, али да често напушта место пребивалишта. Пратили су је и закључили да се састаје са Луком.

Шпанци су га ухватили у једном рестрорану, а он је у камеру, са лисицама на рукама, послао пољубац својој жени.

Брат Никола изрешетан у центру Београда, крвна освета Шарановића

Никола Бојовић, рођени брат Луке Бојовића, убијен је пре девет година. Он је изрешетан у понедељак 29. априла 2013. године у 7.05 сати у Улици царице Милице у Београду, мало изнад Зеленог венца, на путу до омиљене пекаре.

Злочин је снимљен сигурносним камерама оближње копирнице. На снимку се види долазак двојице мушкараца, једног високог, обученог у тамно одело и другог, доста нижег и пунијег, са белим качкетом и у маслинастосивој јакни. Први мушкарац ишао је неколико корака испред другог, који се задржао готово испред камере, а затим се сакрио у улаз зграде.

Фото: Јутјуб/принскрин/2012nbavideos

 

 

После неколико минута улицом је наишао Никола Бојовић. Мушкарац са качкетом је тада изашао, извадио оружје и почео да пуца у њега.

Испалио је најмање 20 метака из аутоматског оружја, обилазећи у круг око њега. Никола је пао, а убица је наставио да пуца у њега док је лежао на земљи. Затим се удаљио брзим ходом.

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио 2020. на 30 година затвора Милоша Делибашића као организатора криминалне групе чији су припадници убили Николу Бојовића и Милоша Видаковића. Остали припадници групе правоснажно су осуђени на казне од 17 до 35 година затвора.

Николино убиство сматра се наставком крвавог сукоба породица Бојовића и Шарановића, у коме је страдало на десетине људи.

- Бојовић није убијен џабе, у питању је била крвна освета! Убијен је због Брана Шарановића - рекао је сведок и тако потврдио оно што се годинама уназад спомињало као мотив убиства Николе Бојовића, који, за разлику од свог брата, није био из криминалног света.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".