Sin je Anđelke (rektora Univerziteta Umetnosti i profesora na Fakultetu likovnih umetnosti) i pokojnog Vuka, vajara.

Prva pucnjava za koju se vezuje bila je tokom devedesetih godina u tada čuvenoj diskoteci "Trezor". Godine 1998. je pravosnažno osuđen na tri meseca zatvora zbog napada na policajca. Međutim kaznu nije izdržao pošto ga je pomilovao tadašnji predsednik Milan Milutinović.

Opet je uhapšen 22. septembra 2007. godine pod sumnjom da skriva pripadnike zemunskog klana. Ali i tada je bio optužen samo zbog nezakonitog posedovanja oružja i falsifikovanja dokumenata. Za to delo osuđen je 2009. godine na 15 meseci zatvora, ali je pušten da se brani sa slobode, može se pročitati u javnosti.

Tužilaštvo za organizovani kriminal navelo je u optužnici 2010. da je upravo on bio taj koji je stao na čelo zemunskog klana posle Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića koji su dotada bili vođe.

Prema navodima tužilaštva, svoju moć je učvrstio posle tadašnjeg hapšenja komandanta Crvenih beretki Milorada Ulemeka Legije.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Bio je optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge 2004. godine, kao i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, pri čemu su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Tužilaštvo je tada navelo da je pomenute krivio za ubistvo svog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana.

Reč je o Luki Bojoviću, koji bi danas trebalo da bude izručen Srbiji, što se u podzemlju, kako je Kurir već pisao, očekuje sa strahom.

Luka Bojović je uhapšen 10. februara 2012. u Valensiji.

Ko je lepa Barbara, žena Luke Bojovića

Od trenutka kad se saznalo da je Luka Bojović, sin najomiljenijeg direktora Beo zoo-vrta Vuka Bojovića, uhapšen u Španiji, u fokus španske ali i naše javnosti odmah je došla i njegova supruga Barabara, koja je još kao devojka važila za jednu od najlepših u Beogradu.

Španski mediji su svojevremeno iz dana u dan "bistrili" priču o "lepoj Barbari i princu kriminalcu", njenom suprugu Luki, kako su ga tada nazivali u štampi.

Dok je živela u Beogradu, Barbara Bojović važila je za jednu od najlepših žena srpske prestonice. Kao ćerka Petra Borote, čuvenog golmana „Partizana“ i „OFK Beograda“, živela je poput princeze. Borota je neretko posle spektakularnih golova koje je branio na stadionima OFK-a i „Partizana“ znao da uhvati pod ruku suprugu i svoje dve kćerkice, i odvede ih na Voždovac u poslastičarnicu, podsetio je Alo pre četiri godine.

Zbog atraktivnog fizičkog izgleda i spremnosti da svakome sve „skreše u brk“, vrlo brzo je postala „zaštitno lice Beograda“. Pa ipak, nije se previše eksponirala; na nagovor prijatelja, pojavila se u nekoliko muzičkih spotova, a onda se posvetila životu u ilegali.

Zahvaljujući atraktivnom fizičkom izgledu i muškim pristupom životu, Barbara je brzo zapala za oko Luki Bojoviću, članu Arkanovih „Tigrova“.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Tek pristigao s ratišta, po prirodi divalj i hirovit, Luka je bacio oko na lepu Barbaru a kažu da je navodno bio manji od makovog zrna ne bi li osvojio njeno srce.

O njihovoj vezi inače se malo zna a upravo je španska štampa bila ta koja je detalja pisala o oboje - pre svega bračnom životu Luke i njegove lepe supruge, koja mu je rodila troje dece.

Bračni par Bojović živeo je u Valensiji mirnim, povučenim životom. Trudili su se da nikome ne budu „trn u oku“, pa čak i kada su živeli na različitim adresama, ljubavi i pažnje među supružnicima nije manjkalo, navodili su španski mediji.

Posle spektakularne akcije hapšenja Luke Bojovića i jednom restoranu Valensiji, španski policajci obelodanili su da su „digli Luku tako što su prethodno pratili njegovu ženu“.

Ustanovili su da ona sa decom živi u iznajmljenom stanu u turističkom naselju Fajnstrat, ali da često napušta mesto prebivališta. Pratili su je i zaključili da se sastaje sa Lukom.

Španci su ga uhvatili u jednom restroranu, a on je u kameru, sa lisicama na rukama, poslao poljubac svojoj ženi.

Brat Nikola izrešetan u centru Beograda, krvna osveta Šaranovića

Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića, ubijen je pre devet godina. On je izrešetan u ponedeljak 29. aprila 2013. godine u 7.05 sati u Ulici carice Milice u Beogradu, malo iznad Zelenog venca, na putu do omiljene pekare.

Zločin je snimljen sigurnosnim kamerama obližnje kopirnice. Na snimku se vidi dolazak dvojice muškaraca, jednog visokog, obučenog u tamno odelo i drugog, dosta nižeg i punijeg, sa belim kačketom i u maslinastosivoj jakni. Prvi muškarac išao je nekoliko koraka ispred drugog, koji se zadržao gotovo ispred kamere, a zatim se sakrio u ulaz zgrade.

Foto: Jutjub/prinskrin/2012nbavideos

 

 

Posle nekoliko minuta ulicom je naišao Nikola Bojović. Muškarac sa kačketom je tada izašao, izvadio oružje i počeo da puca u njega.

Ispalio je najmanje 20 metaka iz automatskog oružja, obilazeći u krug oko njega. Nikola je pao, a ubica je nastavio da puca u njega dok je ležao na zemlji. Zatim se udaljio brzim hodom.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio 2020. na 30 godina zatvora Miloša Delibašića kao organizatora kriminalne grupe čiji su pripadnici ubili Nikolu Bojovića i Miloša Vidakovića. Ostali pripadnici grupe pravosnažno su osuđeni na kazne od 17 do 35 godina zatvora.

Nikolino ubistvo smatra se nastavkom krvavog sukoba porodica Bojovića i Šaranovića, u kome je stradalo na desetine ljudi.

- Bojović nije ubijen džabe, u pitanju je bila krvna osveta! Ubijen je zbog Brana Šaranovića - rekao je svedok i tako potvrdio ono što se godinama unazad spominjalo kao motiv ubistva Nikole Bojovića, koji, za razliku od svog brata, nije bio iz kriminalnog sveta.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".