''Наредних дана ће у југозападном ваздушном струјању ка нашем делу Европе притицати све топлији ваздух те ће преовлађивати сунчано и топло време. Ноћи ће и даље бити хладне, понегде уз маглу и ређу појаву приземног мраза, док ће дневни максимуми бити у порасту и око четвртка који ће највероватније бити најтоплији дан у недељи достизати и до +24 степена Целзијуса понегде'', написао је метеоролог Марко Чубрило.

''У петак већ рано ујутро северозападни, западни и југозападни део региона захватиће јаче наоблачење са кишом, а понегде и то углавном дуж Јадрана може бити и грмљавинских пљсукова. У току дана ова облачност везана за хладан фронт премештаће се даље на југоисток и захватити већи део региона доносећи наоблачење, кишу, јак северозападни ветар и захлађење тако да би планине преко 900 метара надморске висине могле имати пролазно јак, влажан, снег. Погоршање би најаксније требло захватити југоисток Србије тек у ноћи ка суботи'', најављује Чубрило.

''У суботу на југоистоку и југу региона пре подне претежно облачно уз кишу и снег на преко 1.000 метара надморске висине, док би над осталим пределима уз престанак падавина уследио резведравање. До краја дана падавине би свугде престале. Ветар умерен до појачан, северозападни, а дуж Јадрана бура. Дневни максимум у суботу од +8 до +13 степени Целзијуса", написао је Чубрило. Разведравње нам у недељу ујутро и почетком следеће седмице доноси хладне ноћи где ће на планинама бити мразева и око -5 степени Целзијуса, док се први мразеви местимично очекуји и у низијама региона. Дневни максимум мало испод просека, углавном од +7 до +14 степени Целзијуса'', објаснио је Чубрило.

''Модели се и даље разилазе по питању сценарија око 26.10. када ЕЦМWФ уз јачи утицај Атлантика над нама симулира јачање јужног струјања и отопљење, док ГФС уз јачи утицај антициклона има хладније време. За крај овог и почетак следећег месеца цлустер ЕЦМWФ-а симулира јачање утицаја циклонске активности са Атлантика али би у распореду баричких система како их овај модел поставља над нашим делом Европе задржало релативно топло, јужно, струјање те за сада нема најаве за било какво јаче захлађење, посебно не у низијама'', закључује он.