Како је саопштило ОЈТ Алексинац Сврљижанин Ф.П. на основу споразума оглашен је кривим за кривично дело тешка телесна повреда опасна по живот.

- Ф.П. је изречена казна затвора од годину дана коју ће издржавати у кућним условима уз примену мере електронског надзора – навело је Основно јавно тужилаштво.

Споразуме су склопили и А.Б. и Л.Т. који су се такође теретили за тешку телесну повреду али за лакшу квалификацију. 

- А.Б. и Л.Т. су кажњени са по шест месеци затвора такође у кућним условима и са мером електронског надзора – речено је у алексиначком ОЈТ.

Л.Т. и А.Б. се ухапшени 22. новембра у Шуматовачкој улици у Алексинцу где су били гости на крсној слави свог пријатеља због сумње да су заједно са двадесетједногодишњаком, брутално претукли мушкарца (53) који је био гост на истом слављу.

Тада је слободе лишен и Ф.П. син претученог, јер је након што му је отац претучен, ножем избо двадесетједногодишњака. Како сазнајемо, обојица су изашла из болнице, мушкарац стар 53 године има само својство оштећеног па неће бити процесуиран док ће против избоденог младића истрага бити настављена због наношења тешких телесних повреда јер је учествовао у његовом премлаћивању.

Како су казали људи који живе у Шуматовачкој улици , дошло је до кошкања између гостију и то око тога каква ће се музика слушати.

Кућа је била пуна гостију, на слави је био и претучени (53) који је пријатељ породице која је славила славу. Све је испрва било у реду, да би се нешто пре 21 сат он са неким гостима закачио због музике. Изнервиран, одлучио је да напусти славље али је убрзо схватио да је погрешио па је одлучио да се врати како би се извинио и поздравио са гостима. Међутим, када је ушао у собу и обратио им се, схватио је да они његове речи нису схватили на прави начин. Сматрали су да им се изругује па су га обасули увредама. Говорили су му: - Шта има сад да се извињаваш кад си нас већ тепао? Страсти су поново узавреле и дошло је до туче током које је добио батине.

Претучени човек је отишао својој кући, а када га је његов син угледао тако премлаћеног, одлучио је да се обрачуна са људима који су га повредили.

- Гости су се већ разилазили, изашли су на улицу, међу њима је био и двадесетједногодишњи зет човека који је славио славу. Њега је нападач убо ножем и то с леђа. Дошла је Хитна помоћ и полиција, настала је велика гужва. Видео сам да је петнаестак људи одведено у полицијску станицу а ко је крив за то што се десило, заиста не знам – наводи извор.

Хитна помоћ је мушкарца који је задобио убод у слабину довезла у Општу болницу у Алексинцу одакле је пребачен на даље лечење у нишки Универзитетски клинички центар. Други је сам дошао у алексиначку болницу, имао је серијски прелом ребара и сумњу на крварење у мозгу и он је такође превезен у Ниш. Како је тада саопштено из нишке болнице, двадесетједногодишњем мушкарцу је због повреде абдомена извађена слезина.

Како сазнајемо, нож којим је избоден двадесетједногодишњак, није пронађен.

(Информер)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".