Потребни састојци:
- 500 г купуса рибанца,
- главица црног лука,
- кашика уља,
- црвена паприка,
- 2 кромпира,
- по кашичица слатке и љуте млевене паприке,
- 250 мл повртног бујона,
- 2 каранфилића,
- лист лорбера,
- прстохват млевеног кима,
- кашика сецканог першуна,
- кашика посног мајонеза,
- со,
- бибер.
Посна чорба од купуса рибанца се припрема на следећи начин:
Црни лук очистите и ситно исецкајте.
У посуди загрејте уље, ставите лук и динстајте док не постане стакласт.
Купус оперите и добро оцедите.
Паприку и кромпир очистите, извадите семенке и изрежите на коцкице.
Кад лук омекша, додајте купус, коцкице паприке и кромпира и динстајте на средњој температури, уз повремено мешање.
Слатку и љуту алеву паприку сједините са повртним бујоном, сипајте у купус, ставите лорбер, каранфилић и ким, промешајте, посуду поклопите и кувајте око 20 минута.
Посолите и побиберите по укусу, умешајте посни мајонез, поспите сецканим першуном и сервирајте топло.
(Посна јела)
БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".