Потребни састојци:

  • 500 г купуса рибанца,
  • главица црног лука,
  • кашика уља,
  • црвена паприка,
  • 2 кромпира,
  • по кашичица слатке и љуте млевене паприке,
  • 250 мл повртног бујона,
  • 2 каранфилића,
  • лист лорбера,
  • прстохват млевеног кима,
  • кашика сецканог першуна,
  • кашика посног мајонеза,
  • со,
  • бибер.

Посна чорба од купуса рибанца се припрема на следећи начин:
Црни лук очистите и ситно исецкајте.
У посуди загрејте уље, ставите лук и динстајте док не постане стакласт.
Купус оперите и добро оцедите.
Паприку и кромпир очистите, извадите семенке и изрежите на коцкице.
Кад лук омекша, додајте купус, коцкице паприке и кромпира и динстајте на средњој температури, уз повремено мешање.
Слатку и љуту алеву паприку сједините са повртним бујоном, сипајте у купус, ставите лорбер, каранфилић и ким, промешајте, посуду поклопите и кувајте око 20 минута.
Посолите и побиберите по укусу, умешајте посни мајонез, поспите сецканим першуном и сервирајте топло.

(Посна јела)

Фото: Принтскрин /Јутјуб/Nadica-just my way

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".