Бели лук се готово редовно једе и ставља као зачин у разна јела. Мало је домаћих биљака којима се придаје толика важност и у које се има тако неупитно поверење као према белом луку. У народној и у научној медицини последњих година бели лук се употребљава за лечење знатног броја врло разноврсних болести.
Међутим, упркос овим лековитим својствима, четири врсте људи не би смеле да га конзумирају.
Низак крвни притисак
Бели лук снижава крвни притисак, па ако имате сличан проблем, можете да себи направите "магарећу услугу" конзумирањем ове намирнице.
Пред операцију
Уколико у скорије време треба да идете на неку хирушку интервенцију онда се препоручује да не једете бели лук најмање две недеље јер би се продужило крварење.
Прочитајте још
Проблеми са очима
Пацијенти који болују од очних болести, посебно они лошег здравља, такође треба да избегавају бели лук.
Проблеми са јетром
Нека једињења у белом луку могу да узрокују стимулације у желуцу и цревима, што може да инхибира секрецију дигестивног сока у дигестивном тракту. Овим путем се утиче на варење хране и погоршавање симптома хепатитиса, попут мучнине, пише "Глоси".
БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".