Швајцарци су на старту нокаут фазе Мундијала доживели дебакл, поражени су у осмини финала од Португала резултатом 6:1.

Одмах након меча Сеп Блатер је написао колумну у којој је брутално испрозивао капитена швајцарске репрезентације Гранита Џаку.

Швајцарац је иронично истакао да је Џака обећавао титулу, а са Мундијала је испраћен "тениским резултатом".

- Као у тенису: Репрезентација Швајцарске је изгубила 1:6 од Португала -, пише Блатер и пита се где је био капитен на овом мечу...

- Где је био Џака? Човек који тврди да је вођа и најгласнији је, а није имао никаквог утицаја на игру у најважнијем моменту -.

Фото: ЕПА

 

Бивши председник ФИФА жестоко је критиковао игру своје репрезентације. Истакао је да је Швајцарска губила дуеле на средини терена, није имала конструктивне нападе и потпуно је подбацила у дефанзиви. Блатер сматра да је Сантош, за разлику од Мурата Јакина, све радио како треба.

- Први пут на Светском или Европском првенству од 2008. године оставља Кристијана Роналда на клупи и тако позива остале играче на одговорност. План функционише савршено: Португал трчи, Португал игра, Португал постиже гол: После 17 минута Гонсало Рамос, човек који је био замена за Роналда, повисио је на 1:0, а у 33. минуту Пепе је постигао гол главом за 2:0. - пише Блатер.

Блатер сматра да су приче о капитену Швајцарске после утакмице са Србије коштале њега и остатак тима.

- Шта остаје? Швајцарска је испунила циљ на Светском првенству. Не мање, али дефинитивно ни више. После две и по недеље на Светском првенству, најава Гранита Џаке "Желимо да будемо прваци света" звучи као помало изгубљена божићна жеља. И морам да измирим своје коцкарске дугове - пошаљите боцу вина часном уреднику "Тагесанцајгера'' -, пише Блатер.

(wil24.ch)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".