Ове биљке је повољно држати у топлим, влажним просторијама:

Спатифилум

Овај уникатни цвет је добар за чишћење ваздуха у простору, али може помоћи и да се ослободите буђи јер уклања влагу из ваздуха. Осим што је корисна, женска срећа има дивно симболично значење и улепшаће ваш животни простор. Спатифилуму није потребна директна светлост да би се успешно развијао и може чак да расте и под флуоросцентним светлима, што значи да је повољан и за гајење у купатилу. Ипак, како би цветао чешће, потребна му је сунчева светлост.

Фото: Профимедиа

 

Бршљан

Ово је биљка која на природан начин уклања буђи из ваздуха и са влажних подручја, и одличан је за мале просторе и скучена купатила. Потребно је да га редовно заливате, не чекајте да земља буде потпуно сува пре него што га поново залијете. Такође успевају на јаком, индиректном светлу и у просторијама где постоји проток ваздуха. Висеће саксије су идеалне за ову биљку, па можете пустити бршљан да расте као пузавица по зиду. Али, важно је да заштитите децу и кућне љубимце јер може бити отрован. Такође је важно напоменути да су ове биљке винове лозе и могу да нарасту до 50 метара у дужину, са растом у трећој години.

Фото: Профимедиа

 

Сансевериа

Изузетно је издржљива и прилагодљива, што је чини савршеном биљком за почетнике. Биљка змија прочишћава ваздух користећи упијање загађивача кроз лишће и стварање природног кисеоника. Сансеверија најбоље успева на светлом месту, али да није изложена директној сунчевој светлости. Током зимских месеци, залива се једном у месец дана, а током пролећа и лета једанпут у 7 – 10 дана. Ова биљка не воли претерану влагу у земљишту, па приликом заливања избегавајте да вода покваси њене листове. Земља мора бити просушена између два заливања.

Палме

Такође упијају влагу кроз своје лишће, а како имају бујне листове, веома су ефикасне. Сорте палми попут бамбусових палми, женских палми, патуљастих урминих палми и арека палми добро расту у затвореном простору и најбоље су за регулисање кондензације.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Најжена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".