КК Партизан се огласио званичним саопштењем неколико сати пре првог евролигашког вечитог дербија у историји ривалства црно и црвено-белих. У њему се наводе јасне инструкције за улазак на меч за навијаче Црвене звезде, али се упозорава и да одређене групе навијача црвено-белих планирају провокације за меч који следи. 

Саопштење КК Партизан преносимо у целости: 

"Након серије састанака и консултација са припадницима безбедносних служби, КК Партизан Моззарт Бет је у складу са препорукама базираним на оперативним подацима донео одлуку о одвајању малог дела трибине на Нивоу 400 у Штарк арени, за све оне присталице гостујућег тима које су дошле у посед улазница за вечерашњу утакмицу.

Било кроз слободну продају, било кроз дистрибуцију карата за спонзоре, мали број присталица ривалског клуба ће ући у дворану и ради лакше и безбедније организације меча, мали део трибине на Нивоу 400 ће бити одвојен за њих. На располагању ће им бити сектори од улаза 411 до 413. Изван тога, биће по један сектор тампон зоне који ће раздвајати навијаче. Симпатизери Црвене звезде ће моћи да уђу на улаз са источне стране, одакле ће их службе безбедности испратити на Ниво 400.

Такође, оперативни подаци безбедносних служби указују на могуће провокације злонамерних појединаца који навијају за ривалски клуб, са циљем да се нанесе штета Партизану Моззарт Бет. Овим путем, Клуб скреће пажњу гледаоцима да некоме може пасти на памет да у дворану уђе носећи обележја Партизана, док би испод њих носили обележја Црвене звезде. Ти провокатори ће имати циљ да убацивањем предмета у терен изазову немире и инциденте како би у очима Евролиге и читаве Европе приказали Партизан у лошем светлу и довели до великих казни за наш клуб.

Службе задужене за безбедност ће све учинити да такве провокације које могу довести до озбиљних проблема у дворани са близу 18.000 људи, спрече. Овим путем Партизан Моззарт Бет упозорава све у дворани да ће безбедносне камере, као и припадници служба безбедности снимати сваки инцидент и да ће снимци виновника инцидената по потреби бити јавно приказани. Позивамо и све добронамерне навијаче Партизана да у случају било каквих убацивања на терен снимају инциденте и јавно их објављују на друштвеним мрежама.

Вечерашњи меч у хали где се очекује још једна рекордна посета у Евролиги представља озбиљан безбедносни изазов. За разлику од других клубова који имају проблема да напуне троструко мање дворане и имају пуно места да по потреби одвајају секторе, Партизан Моззарт Бет има 11.500 власника сезонских улазница и готово пуну Штарк арену на свакој евролигашкој утакмици. Самим тим, одвајање сектора за малу групу присталица гостујућег тима се мора урадити пажљиво, како не би била нанета штета власницима наших сезонских улазница.

Подсећамо, уношење чврстих предмета није дозвољено и позивамо навијаче да не доносе ни метални новац, ни упаљаче, телефони старије генерације који нису “Смарт Пхоне” ни ИQОС апарате јер ће им све бити на улазу одузето.

Због свега наведеног, улаз у дворану ће бити отворен у 17:30 а прегледи ће бити детаљни и у дворану неће ући нико док детаљно не буде прегледан.

За сваки евентуални инцидент и најмање природе, сектори ће бити пражњени.

Још једном, Партизан Моззарт Бет позива све навијаче да срчано бодре црно-беле и да се суздрже од било каквих увредљивих скандирања или убацивања било чега у терен. Покажимо зрелост, покажимо да у сваком смислу припадамо елити европских клубова!

ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА СИМПАТИЗЕРЕ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ МТС

Обезбеђена су два сектора на Нивоу 400, на источној страни. Симпатизери Црвене звезде МТС на располагању имају максимално 600 места. Изван тога, налазиће се тампон зоне које ће раздвајати навијаче гостујућег тима и навијаче Партизана. Укупно, у сврху безбедности навијача Црвене звезде МТС И опште безбедности свих у хали, одвојено је четири сектора у којима неће бити навијача Партизана Моззарт Бет.

Улаз на источној страни за гостујуће навијаче ће бити отворен у 17:30 и након 19 часова улаз неће више бити могућ.

Забрањено је уношење транспарената и обележја гостујућег тима.

Забрањено је уношење кованог новца, упаљача и других чврстих предмета који ће на улазу бити одузети.

Прегледи на улазу ће бити детаљни и у дворану неће ући нико док детаљно не буде прегледан.

Позивамо КК Црвена звезда МТС да апелује на своје симпатизере да поштују ове инструкције и да вечерашњи меч протекне у најбољем могућем реду.

Напомена: Уколико некоме буде остала неискоришћена карта и због безбедносне процене не буде могао да уђе у дворану, новац за карту ће бити рефундиран", наводи се у саопштењу. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".