Легенда југословенске музике Ђорђе Марјановић напустио нас је прошлог маја, у 89. години. Иза њега су остали бројни хитови који се и данас могу чути на радио станицама, слава коју тешко да ће неко надмашити, као и успомене које брижљиво чувају чланови његове породице.

Фото: Архив Борбе

 

 

Ћерка Невена, која је у браку са некадашњим кошаркашем Браниславом Прелевићем, подарила је "милорду“ две унуке, Ану и Теу. Обе су одрасле и школовале се у иностранству, а данас имају успешну каријеру.

Ана Прелевић студирала је новинарство у Лондону и већ 12 година запослена је на једној телевизији Грчкој. ТВ шоу, који је прошле године радила са најпознатијим грчким водитељем Кристосом Ферентисом, оборио је рекорд гледаности. Ана је 2010. била мис Грчке и од тада сарађује са водећим дизајнерима те земље, чије креације носи на ревијама. Осим тога одлично је позиционирана у свету инфлуенсера, па је постала заштитно лице бројних светских компанија.

 

 

Њена сестра Теа такође се школовала у Лондону, где је завршила студије економије. Осам година је радила као менаџер за комуникације у модној кући Бурберрy, а баш као и Ана инфлуенсер је за познате компаније.

 

Ђорђе Марјановић, који је био миљеник публике у Русији, једном приликом је испричао да су и његове унуке, много година касније, осетиле одјек његове популарности.

Фото: И. Маринковић

 

 

‒ Када су Ана и Теа биле на припремама у Санкт Петербургу са грчком репрезентацијом, изненада им се променио третман. Разлог је била фотографија коју су увек носиле, а на којој су били њихови „бабушка и дедушка“. Тренер ју је видео у свлачионици и питао да ли је то заиста Ђорђе Марјановић и зашто оне носе његову слику. На одговор да је то њихов дека добиле су специјалне привилегије, рад са најбољим тренерима и кореографима, познанства са звездама леда: Плушченком, Маријом Петровом и Александром Тихоновим.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".