Како пишу аустријски медији, реч је о једном од водећих чланова српско-црногорске мафијашке групе, која дилује дрогу по територији целе Аустрије. Ова пресуда није коначна.

Њему је суђено за тешку оружану пљачку 13 килограма дроге и више од 100.000 евра од супарничке нарко-групе. Медији су још раније пренели да овај поступак, који је у петак окончан, није обухватао најтеже злочине, иза којих он, наводно, стоји.

- Нема сумње да је оптужени био на месту злочина - рекао је председавајући судија приликом изрицања пресуде. Он је додао да није чест случај да се пљачка изведе на овако бруталан начин.

Адвокат одбране Вернер Томанек је одмах уложио жалбу на пресуду. Оптужени се првог дана суђења изјаснио да није крив.

- Нисам био део тога из оптужнице - рекао је наводни мафијашки бос, чија је група, према подацима Федералне криминалистичке полиције, позната широм Европе, а можда и широм света и, поред трговине дрогом, озлоглашена је и по бруталности, кривичним делима против живота и тела.

Како стоји у оптужници, нарко-група, чијем се челу налазио оптужени, претварала се да жели да купи кокаин од супарничке групе, која је такође деловала у Бечу. Ту је дошло до сукоба и бруталне отимачине. Иначе, група којој припада осуђени наводно броји више од 200 чланова, само у Бечу. Он је, како преносе медији, на челу те групе од фебруара, 2020. године.

Декстер је у Србији већ одслужио казну од 11 година затвора због убиства.

Подсетимо, Дарио Ђорђевић, ухапшен је у јуну прошле године у Бечу. Пре тога, његово име помињано је и током хапшења групе Вељка Беливука и Марка Миљковића јер је његово име наводно било на списку несталих особа којима се изгубио сваки траг, па се није искључивала могућност ни да је убијен.

Међутим, у јуну прошле године, када му је полиција ставила лисице на руке, откривено је да је жив и да је и сам организовао огранак кавачког клана који ре шверцовао дрогу у Бечу.

Иначе, Ђорђевић важи за блиског сарадника кавачког клана, наводно је одржавао контакт са Беливуком али и Николом Вушовићем, званим Џони са Врачара, који је у бекству.

- Он је у Србији већ одлежао затворску казну за убиство. Провео је 11 година у затвору због убиства које се 2008. догодило у Калуђерици, када су убијени Владимир Досковић и Далибор Миленковић, док су две особе тешко повређене - подсећа саговорник Курира и додаје да је и у Србији Ђорђевић под истрагом.

(Курир)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".