Ови кућни уређаји воде "активни и тајни живот", пише портал Бригхт сиде. Овај портал је спровео истраживање како би утврдио да ли наши кућни уређаји троше струју чак и када их не користимо.

Иако ови уређаји троше мало струје чак и када "мирују", чињеница је да је троше – а ви плаћате.

Пуњач за мобилни телефон

Већина људи оставља пуњач у утичници, чак и када мобилни телефон није прикључен. На сву срећу, тако се потроше само 1,2 вата дневно која не утичу значајније на наше новчанике.

ТВ, односно кабловски тјунер

Неко ће рећи, ко се још замара тиме, довољно је само угасити телевизор? Е па, та лоша навика за последицу има потрошњу 22 вата струје дневно и укупан трошак од скоро 2200 динара на годишњем нивоу.

Телевизор

Да ли сте знали да када притисните дугме на даљинском, ТВ се не искључује у потпуности, него се шаље у “стандбy” мод? Тако се троше 24 вата дневно и ствара трошак од скоро 2500 динара годишње.

Рачунар или лаптоп

Чак и када су угашени, рачунар и лаптоп настављају да црпе енергију и да се „пуне“, све док се не искључе из струје. Тако се троши 96 вати дневно што вас може коштати скоро 10.000 динара годишње.

Уређаји са дигиталним тајмером

Кућни апарати попут рерне на пример, троше највише уколико нису искључени из струје. Потрошња износи 108 вати дневно и ствара трошак од преко 11.000 динара годишње.

(Крстарица)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".