Ovi kućni uređaji vode "aktivni i tajni život", piše portal Bright side. Ovaj portal je sproveo istraživanje kako bi utvrdio da li naši kućni uređaji troše struju čak i kada ih ne koristimo.

Iako ovi uređaji troše malo struje čak i kada "miruju", činjenica je da je troše – a vi plaćate.

Punjač za mobilni telefon

Većina ljudi ostavlja punjač u utičnici, čak i kada mobilni telefon nije priključen. Na svu sreću, tako se potroše samo 1,2 vata dnevno koja ne utiču značajnije na naše novčanike.

TV, odnosno kablovski tjuner

Neko će reći, ko se još zamara time, dovoljno je samo ugasiti televizor? E pa, ta loša navika za posledicu ima potrošnju 22 vata struje dnevno i ukupan trošak od skoro 2200 dinara na godišnjem nivou.

Televizor

Da li ste znali da kada pritisnite dugme na daljinskom, TV se ne isključuje u potpunosti, nego se šalje u “standby” mod? Tako se troše 24 vata dnevno i stvara trošak od skoro 2500 dinara godišnje.

Računar ili laptop

Čak i kada su ugašeni, računar i laptop nastavljaju da crpe energiju i da se „pune“, sve dok se ne isključe iz struje. Tako se troši 96 vati dnevno što vas može koštati skoro 10.000 dinara godišnje.

Uređaji sa digitalnim tajmerom

Kućni aparati poput rerne na primer, troše najviše ukoliko nisu isključeni iz struje. Potrošnja iznosi 108 vati dnevno i stvara trošak od preko 11.000 dinara godišnje.

(Krstarica)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".