Локални полицијски званичник Калид Вазир рекао је да изгледа да је бомбашки напад био усмерен на конвој безбедносних снага, који је пролазио поред града Миран Шаха у провинцији Кајбер Пахтунхва у близини авганистанске границе.

Вазир је истакао да је експлозија оштетила оближње продавнице, а да су повређени углавном војници.

Ниједна група није одмах преузела одговорност за напад, али то планинско и изоловано подручје је некадашње упориште пакистанских талибана, познатих као Техрик-е-Талибан Пакистан или ТТП, који су у савезу са суседним авганистанским лидерима, пренео је АП.

Локални талибани појачали су нападе на снаге безбедности последњих седмица, након што су прошлог месеца једнострано окончали вишемесечни прекид ватре постигнут са пакистанском владом.

Пакистан се више пута жалио да авганистански талибански режим није успео да обезбеди пограничне области и да пружа уточиште пакистанским талибанским борцима.

Пакистански талибани су охрабрени повратком на власт авганистанских талибана, који су преузели власт у Кабулу након повлачења америчких трупа прошле године, подсећа америчка агенција.
 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".