Испоставило се да коришћене кесице чаја имају много изненађујућих употреба. Најпознатије је вероватно да се користи као облога за уморне, надражене или отечене очи. Доноси тренутно олакшање и враћа свежину изгледу. Још бољи ефекат можете постићи када је ставите у фрижидер на неко време. Таква хладна облога је понекад као спас.

Фото: Профимедиа

 

Након што попијете свој топли напитак, кесице окачите на радијатор или кваку, а ево и зашто:

Ако је натопите својим омиљеним етеричним уљима, деловаће као природни освеживач ваздуха. Мирис ће бити пуштен сваки пут када се врата отворе и затворе. А ако је ставите на радијатор, биће још боље. Топлота ће појачати пријатан мирис. Једноставно, јефтино и у духу нултог отпада. Врећица чаја која виси на радијатору или кваци можда не изгледа баш естетски, али лепо мирише у целој просторији. 

Заштитите најдраже посуђе од рђе

Танини су антиоксиданси којих је највише у црном чају, а изврсни су и за борбу против рђања посуђа: након прања посуђе једноставно премажите искоришћеном врећицом црног чаја и осигураћете му дужи век.

Уклоните неугодне мирисе из фрижидера

Отворену посуду с искоришћеним врећицама чаја ставите у фрижидер како бисте из њега уклонили неугодне мирисе.

Фото: Профимедиа

 

Уклоните масне мрље с посуђа

Неколико искоришћених врећица чаја ставите у топлу воду и у њу потопите масно суђе, отприлике пет до десет минута и решићете се тврдокорних масних мрља

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".