Вања је сјајним одбранама успео да сачува своју мрежу у више наврата и тако је постао миљеник нације. 

Како је раније говорио, љубав према фудбалу је наследио од свог оца Николе Милинковића, који је такође био професионални фудбалер, али му је у младости била ближа кошарка због мајке, Милане Савић, која је својевремено играла кошарку.

Као и већина данашњих фудбалера Вања је велики љубитељ тетоважа, што се може закључити и на први поглед. На свом телу млади голман има више тетоважа, а једна се посебно издвојила јер носи моћну симболику. 

 

 

Вања на свом врату има истетовиране очи, а како је недавно открио за домаће медији, те очи заправо припадају његовом старијем брату и репрезентативцу Србије Сергеју Милинковић-Савићу. 

Фото: Профимедиа

 

Сергеј и Вања не крију своју везаност која потиче још из детињства, а очи које "чувају леђа" голману Торина довољно говоре какав однос браћа имају и дан данас. 

 

 

Фото: Профимедиа

 

Поред старијег брата, Вања има и млађу сестру Јану (18), која је кренула мајчиним стопама и игра кошарку. 

Подсетимо, Вања је тренутно голман Торина, у који је дошао још 2017. године, али је тек у последње време успео да се избори за место у стартној постави. Он је прво партијама у клубу, а потом и фантастичним одбранама у Лиги нација убедио селектора Србије Драгана Стојковића Пиксија да треба да се нађе на списку играча који путују на Светско првенство у Катару. 

Браћа Милинковић-Савић чланови су генерације "златних орлића", репрезентације Србије до 20 година која је освојила Светско првенство на Новом Зеланду 2015. године.

Фото: МВ

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".