Масимо је за собом оставио супругу Ени и ћерку Мирну, а управо му је улога оца помогла да својевремено раскрсти са наркотицима.

Масимо је својевремено отворено говорио о проблемом са зависношћу.

Фото: В. Данилов

 

- Врло тешко сам прихватао смрт тих драгих људи. Мене су у друштву ЕКВ-а и тих боема звали гроф. Јесам био за зезање, био сам и за експериментисање са дрогом, али сам увек водио рачуна о хигијени и дискрецији. Увек сам им говорио: „Немој да изгледаш као дроњак, среди се, не мораш стално свим својим бићем да покажеш у којем си друштву и шта радиш, пробај то некако елегантније да урадиш“. С подсмехом су прихватали те моје речи, али на крају је испало да сам био у праву. Ја сам кроз слалом тих осамдесетих прошао а да нисам оставио ниједан комад себе на тим заставицама.

Фото: В. Данилов

 

-  Дрога није била мој животни избор, експериментисао сам с њом јер је била у моди, била је ин. Било је први пут. Први пут су се у Југославији појавиле и лаке и тешке дроге и нама је све то било невероватно интересантно, а полиција притом није знала апсолутно ништа о томе. Било је ново и не може се замерити некоме ко је хтео да проба, да види шта је то и открије у чему је ту ствар. Данас је апсолутно друга прича. Данас се зна шта је дрога и нема оправдања. То што сам ја успео свој живот да вратим на прави колосек није моја велика победа и велики успех, јер код мене се није ни догодило велико оштећење. Код других код којих је оштећење већ настало било је тешко вратити се на прави пут. Говорим о физичком оштећењу, када болест зависности већ узме маха. Било ми је лако да станем, јер сам схватио да је мој приоритет да имам породицу, да будем отац, и то конзервативан отац. Неко ко је у стању да своју ћерку пошаље на факултет.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".