Страшна трагедија у Холивуду подсетила је на случај из 1994. године када је глумац Мајкл Маси на сету упуцао Брандона Лија, сина Брус Лија, који је од последица рањавања преминуо.

Фото: Профимедиа

 

 

Наиме, Ли је тада имао само 28 година, а у филму "Врана" играо је главну улогу. Иако се прво сумњало на убиство, докази су показали да се ради о несрећном случају. У пиштољу су грешком били прави метци. Меси је о томе у јавности први пут проговорио 11 година касније, у 2005. години.

Арт Шол

Арт Шол рођен је 1931. године. Цео живот је био заљубљеник у авионе, а био је и власник пилотске школе. Уз то је за Холивуд снимао сцене акције. Последњу је снимио за "Топ Гун".

Након што је у једном тренутку тог 16. септембра 1985. године изгубио контролу над авионом, ни он ни авион никада нису пронађени.

Фото: Профимедиа

 

 

Вик Мороу

Глумац Вик Мориу и двоје дечјих глумаца Мика Дин Ли (7) и Рене Шин-Ји Чен (8) умрли су након што је на њих пао хеликоптер из којег се снимала једна сцена за филм "Тwилигхт Зоне: Тхе Мовие".

Експлозија је захватила реп хеликоптера након чега се он почео да се неконтролисано врти и па је на земљу. Посада истог је преживела.

Натали Вуд

Глумица Натали Вуд преминула је 1981. године у паузи снимања филма "Браинсторм". Утопила се када је била на крстарењу са супругом и пријатељима. Ова трагедија проглашена је несрећним случајем. Иако је већину сцена снимила , оне које су недостајале снимила је двојница.

Фото: Профимедиа

 

 

Ненси Марчанд

Глумица Ненси Марчанд позната је по улози Ливије Сопрано, Тонијеве мајке у хит серији "Сопранови", умрла је 2000. године од рака плућа, а њена смрт је инкорпорирана у причу треће сезоне серије. Каријеру је почела 1951. године као позоришна глумица.

Пол Вокер

Звезда филма "Фаст анд фуриоус" погинуо је 2013. године у саобраћајној несрећи. Када је трагично изгубио живот, филм на којем је радио био је снимљен напола. У знак сећања на глумца, направљен је његов дигитални лик који се појавио у филму.

Фото: Профимедиа

 

 

Мерлин Монро

Глумичина изненадна смрт у њеном дому у Лос Анђелесу 5. августа 1962, службено је проглашена самоубиством великом количином таблета за спавање. Монро је у то време снимала филм "Сометхинг'с Гот то Гиве" који никада није завршен.

Хит Леџер

Глумац који је одиграо улогу у једном од најбоље оцењених филмова свих времена "Тхе Дарк Книгхт" није доживео признања критичара и доделу Оскара за најбољу мушку споредну улогу, будући да је преминуо шест месеци пре него што је филм почео да се приказу. Наиме, Леџер је умро 22. јануара 2008. у свом стану у центру Менхетна, а полиција је закључила како се случајно предозирао лековима. Ипак, Џокер није била његова последња улога.

Фото: Профимедиа

 

 

Глумац је више од месец дана снимао филм "Тхе Имагинариум оф Доцтор Парнассус" у којем је играо главну улогу. Након његове смрти колеге Џони Деп, Џад Лоу и Колин Фарел позвани су да преузму улогу у сценама које глумац није стигао да сними. Филм је успешно завршен, а након изласка постао је задњи део Леџерове оставштине.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".