Певач Масимо Савић преминуо је у Загребу у 61. години, а вест су на друштвеним мрежама поделиле његова супруга Ени и ћерка Мирна.

– Наш тата, супруг, понос и љубав, Масимо Савић, напустио нас је након кратке, али херојске борбе. Иако је отишао с овога света, у нашим ће душама живети вечно; насмејан, топао, снажан, пун љубави и саткан од уметности. Заувек ћемо бити твоје цуре. Ени и Мирна.

Фото: В. Данилов

 

 

Масимо је рођен у Пули 6. јуна 1962. године. Средњу школу је завршио у Загребу, где је и започео своју музичку каријеру. Први албум “Сјај у тами” као вођа групе Дориан Граy објавио је 1983. године, а две године касније други албум “За твоје очи”.

Био је фронтмен групе Дориан Граy

Масимо је детињство провео у Истри. С 12 година отишао у Милано, а након тога, бродом из Ђенове, мајка и син кренули су на путовање бродом до Аустралије. У Сиднеју је две и по године живео у богаташкој породици, где је његова мајка Елде радила као вођа послуге јеврејске породице Мосс у елитном делу града.

У Сиднеју је мали Савић кренуо у Белеву Хил, енглеску школу, где је завршио шести разред, да би се у седмом основне вратио у Истру. Међутим, у Аустралији је био заборавио хрватски, те је поново почео да га учи кад се вратио.

Године 1979. Масимо долази у Загреб и уписује се у трећи разред школе Руђера Бошковића и убрзо с Бранком Терзићем, Ведраном Чупићем и Емилом Крњићем оснива групу Дориан Граy.

"Копао сам вртове по Загребу"

– Ја сам тешко жи­вео у то вре­ме. Ја и мој бу­бњар де­ли­ли смо је­дну со­бу, широ­ку ко­ли­ко и је­дан кре­вет. Спа­ва­ли смо за­је­дно у том кре­ве­ту, а ни­смо има­ли довољно да пла­ти­мо со­бу не­го смо це­па­ли др­ва ста­рој го­спо­ђи. Ко­пао сам врто­ве по За­гре­бу не би ли од го­спо­ђа до­био оде­ћу од њи­хо­вих мр­твих му­же­ва, ко­ју бих ка­сни­је пре­кро­јио да бих на бини изгле­дао еле­ган­тно – открио је својевремено медијима Масимо.

Бенд се распао 1986. године и Масимо започиње соло каријеру. Објавио је четири албума у сарадњи са Зринком Тутићем. Сарадња с њим се завршила 1998. године, а узлазна путања каријере почела је 2002, кад је потписао уговор с Аqуариус Рецордсом, који му издаје албум “Вјештина”, а издао је и албум “Вјештина II”. Године 2011. објавио је велики хит “Из једног погледа”, који је на Јутјубу прегледан преко 15 милиона пута. Концерт каријере одржао је у Арени Загреб 5. новембра 2022. године.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".