Певач је за медије испричао да није одолео притисцима као 90 одсто његових колега с естраде, а објаснио је и да скоро све велике звезде гурају спонзори из криминалног миљеа. Полумента каже да није дозволио да га било ко уплаши, те и да је успео да истраје упркос томе што су га саботирали и забрањивали на местима која држе људи из подземлја.

Фото: АТА имагес

 

- Прекинуо сам контакт с бројним медијима јер су ме оптуживали да сам педофил након оних скандала с малолетницама. То никад није имало везе с истином, зато не дајем често интервјуе. Они који ме не воле причали су и да се дрогирам, да сам окорели наркоман, а ја дрогу никада нисам такао руком - рекао је певач на почетку разговора, а онда је причао о томе како ствари на естради заправо функционишу.

- Ја сам родитељ и деда и по сваку цену сам морао да браним интегритет. Наступе и концерте заказујем сам. Самосталан сам извођач за разлику од 90 посто естрадњака које гура мафија или везе које имају с јаким људима или спонзорима. Многи немају хитове, већ само изађу и певају моје песме. Од 2002. покушавају да ме увуку у естрадну мафију, али нисам се дао. Стартовали су ме где год да кренем, Швајцарска, Немачка, ма свуда! Прогањали су ме на свака три месеца. Неки певачи су се препустили, ја никада нисам и зато сам трпео санкције, свађао се, нема где ме нису забрањивали кад чују да имам наступ. Нисам могао да певам ни у једном клубу који они држе. Највеће звезде код нас су имале тих проблема, а ја сам успео да се изборим за себе и своје место. Претили су ми и да ће да повреде моје најближе, нисам смео да се плашим. Само сам гледао како да их заштитим по сваку цену.

Фото: АТА имагес

 

Полумента каже да га ноћни живот и естрада нису навели на пороке, па се труди да алкохол попије само кад је у друштву пријатеља на неком весељу.

- Немам пороке, попијем пиће само кад сам с драгим људима приватно на неком весељу. Не треба ми ниједан стимуланс да бих певао целу ноћ. Па ви не знате колико певача изађе на сцену и пева у пијаном стању, ко зна шта све још поред тога. Сви су грешнији од мене, а њих нико није блатио јавно. Хтео сам да успем без ичега, мирне главе и будем срећан деда с унучићима. Нисам желео да ме пороци упропасте и тако ће и остати - каже Шако.

Фолкер тврди да је на естради извођач који је у каријери отпевао највише хуманитарних концерата, али се тиме никад није превише хвалио.

- Колико сам само отпевао хуманитарних концерата, па ту се не зна број. Моја деца су сведоци, не мора онда више нико да стане уз мене, али докази за све постоје. Мени је то прелеп чин. Има и других певача који раде исто, наравно, али ми је понекад било криво што се о томе, рецимо, није писало, уместо ружних ствари. Наравно да не тражим рекламу за хуманост, али то ће сутра још неког да подстакне да уради исто - тврди он.

Фото: АТА имагес

 

Шако каже да је био присутан у тренуцима кад су певачи узимали свашта од психоактивних супстанци пре изласка на бину.

- Гледао сам поред себе много мојих другова, па и певача који су узимали опијате пред излазак на бину и свестан сам био да ћу, ако урадим исто, остати без породице, без ичега. Нисам децу правио да би, на крају, због мене остала на улици. Чувам породицу, такав сам човек и увек то истичем. Зашто би било ко уништавао себе. То нам ништа добро не доноси, а све растура.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из дома Шерифа Коњевића - 1991. година

(Република)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".