Замишљајте према упутству и укључите машту, одговарајте спонтано, запишите прво шта вам падне на памет и на крају прочитајте шта сваки од ваших избора на овом замишљеном путовању говори о вама.

Замислите како ходате шумом са особом по вашем избору. Ко је та особа са којом ходате?

Након неког времена сусретнете животињу. Која је то животиња? Какав однос имате с њом?

Настављате ходати шумом, улазите све дубље у њу. Долазите на чистину и ту се налази напуштени лавиринт. Које је величине? Колико су високи зидови лавиринта?

Одлучите ући у лавиринт, али особа која је са вама саветује вам да не улазите. Ипак, улазите сами. У самом средишту лавиринта налазите чашу. Од којег је материјала начињена? Шта ћете учинити са њом?

Напослетку прођете кроз лавиринт и дођете до излаза. Која од ових тврдњи најбоље описује ваше искуство ходања кроз лавиринт?

- Ово је било јако лако. Брзо сам нашао излаз.

- Требало ми је времена да прођем кроз њега, али није било страшно.

- Изгубио сам се и на тренутак помислио да никад нећу изаћи.

- Особа са којом сам ходао пронашла ме и показала ми пут. Иначе бих можда још увек био унутра.

Јесте ли записали све своје одговоре? Прочитајте сада шта они значе.

Значење одговора:

Особа са којом ходате кроз шуму најважнија је особа у вашем животу.

Величина животиње коју сте сусрели представља вашу перцепцију величине проблема са којима се сусрећете у животу. А начин на који се односите према њој говори о томе како се односите према животним проблемима. Јесте ли били пасивни или сте се одабрали борити са животињом?

Завојити и кривудави путеви у лавиринту представљају пут који изаберете за себе у животу. Када смо тинејџери, најлакше нам је да се осећамо изгубљено и збуњено... све те слепе улице и погрешна скретања. Ваш доживљај лавиринта говори о начину на који се сећате година које су вас водиле у одраслост.

Висина зидова лавиринта говори о висини ваше амбиције за решавање изазова са којима се суочавате. Низак зид сведочи о вашој отвореној личности. Код вас су људи добро дошли током целог дана. Високи камени зидови говоре о затвореној личности. Волите да будете сами и не волите да вам гости долазе ненајављени.

Трајност материјала од ког је направљена чаша представља вашу перцепцију трајности односа са особом са којом сте дошли у шуму. Ако је чаша пластична, ваш однос је кратког века. Ако је чаша од метала, ваш однос је трајан и на ту се особу можете ослонити. Стаклена чаша говори о крхкости вашег односа.

Шта сте учинили са чашом, представља ваш став према особи са којом сте започели шетњу. Ако сте је оставили, осећате се удаљено од те особе. Ако сте је понели, са том особом желите да будете блиски.

Ваш избор како сте дошли до излаза из лавиринта:

1. "Ово је било јако лако. Брзо сам нашао излаз."

Премда многи људи гледају на своје тинејџерске године као на раздобље стреса и збуњености, за вас је оно било забавно. Није вас мучила потрага душе нити сте били оптерећени притиском вршњака. За вас је то била велика забава. То, додуше, можда значи да је прави животни тест тек пред вама.

2.  "Изгубио сам се и на тренутак помислио да никад нећу изаћи."

Премда је свако током одрастања имао покоју тешку годину, ви сте своје животне бриге довели до крајности. Стално сте се двоумили око проблема и сами себе мучили сумњама. То је вероватно дало црту озбиљности и дубине вашем карактеру. Сад је време да се опустите и уживате у животу. Заслужили сте.

3. "Требало ми је времена да прођем кроз њега, али није било страшно."

Школски дани нису вам били лаки. Као и већина младих, вероватно сте много ноћи провели бринући се због љубави, пријатељства и будућности. То искуство помогло је да постанете особа која сте данас, а лекције које сте научили помажу вам у тешким временима.

4. "Особа са којом сам ходао ме пронашла и показала ми пут. Иначе бих можда још увек био унутра."

Разлог за задовољство у вашем садашњем животу лежи у пријатељима које сте стекли и односима које сте формирали у младости. Као и свако, имали сте брига, али увек је ту за вас био неко, коме сте се могли обратити када би вам било тешко. Будите захвални за срећу коју сте до сада имали. Сада је ред на вама да узвратите услугу и помогнете другима којима је то потребно.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".