Еби Херберт признала је да је своју ћерку дојила само на једној дојци и да је њена беба сама изабрала страну.

- Воли дојење, али је избирљива са које стране једе, а ја сам је тако и пустила да одабере - рекла је Еби.

Након неког времена разлика у величини дојки постала је очигледна што ју је веома узнемирило. Еби изгледа као да је била на лошем естетском захвату.

- Неко је заборавио да ме упозори шта се догађа ако допустите беби да се храни на само једној дојци - рекла је Еби и у видео-снимку показала како јој груди сада изгледају.

Фото: ТикТок принтскрин/abbieherbert_

 

Еби издајањем покушава да груди врати у нормалу, али је и даље забринута.

- Хоће ли више икада изгледати нормално - запитала се у видеу и затражила савете својих пратилаца, којих иначе има преко 10 милиона.

- О томе би требало много више да се говори, доиље не знају шта може да се догоди - био је један од коментара.

- Дојка која се више измлаза, има тенденцију да се увећа -

- Посебна улога дојки изражена је у мајчинству када долази до лактације тј. производње мајчиног млека за исхрану новорођенчета. При том навике мајке и детета у дојењу могу бити условљене различитом количином подоја из дојки, па се често догоди да једна дојка буде коришћена чешће од друге - објаснила је докторка Бранислава Чилић специјалиста породичне медицине из Загреба. 

Фото: ТикТок принтскрин/abbieherbert_

 

Престанком дојења се све враћа у нормалу.

- Престанком дојења дојке ће се вратити своју првобитну величину што се жлезданог паренхима тиче, што не значи да не могу да остану повећане уколико се у дојку наталожи масно ткиво, а то зависи од добијања на тежини дојиље - објаснила је докторка.

- Пожељно је једнако измлазање обе дојке, наизменично. Уколико се једна мање користи, ту треба издајати механички како не би дошло до застоја млека и упале дојке - каже др Чилић и наглашава важност периодичних самопрегледа дојки и саветује када је време за посету лекару.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".