Ушли смо у интензиван период слава, а ускоро нам стижу и остали празници. Где су празници, ту је и храна. Једно од главних проблема који мучи домаћице током овог периода је како најбоље одложити остатке хране.

Посуде за храну неопходне су у сваком домаћинству за чување хране. Већина нас ће једноставно у неку од њих ставити храну, затворити поклопцем и одложити у фрижидер. Најчешћи проблем је одлагање торти, чије паковање у кутију најчешће буде неуредно и заврши се масом која касније више ни не личи на омиљени десерт. 

Једна Тиктокерка направила је револуцију на друштвеним мрежама када је показала генијалан трик за паковање торте у посуде за храну. 

- Ако одлажете остатке хране попут колача или торте, користите поклопац као дно. Затим ставите посуду одозго преко торте и тако оставите у фрижидер - објаснила је она показујући једноставан, али веома делотворан трик. 

 

 

Не само што је брзо и једноставно без икаквог прљања упаковала торту, већ је тако упакован колач ставила у фрижидер. Када пожелите да се засладите, само склоните посуду, а парче торте остаје на поклопцу, чиме ћете лако и без додатног прљања извадити колач из посуде.

Снимак је брзо посатао виралан и видело га је чак 1,8 милиона људи. 

(Магазин Новости/Срећна Република)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".