Према информацијама које поседујемо, он је сам 24. децембра позвао полицију и пријавио се, а тада је полицајцима на саслушању, уз присуство адвоката по службеној дужности изнео детаљну своју одбрану.

Међутим, овај бранилац му је убрзо отказао пуномоћје, те му је данас додељен нови.

- Он је по доласку у тужилаштво искористио да се брани ћутањем, вероватно по савету адвоката - рекао је за медије извор упознат са случајем.

Поступајући заменик Вишег јавног тужилаштва у Јагодини предложио је судији за претходни поступак да се према осумњиченом одреди притвор по две тачке: да не утиче на сведоке и због узнемирења јавности.

- У наредном периоду биће саслушани сведоци који ће говорити о односу оца и сина с обзиром на то да није било очевидаца злочина - додаје наш саговорник.

Како сазнајемо, Живораду се на терет ставља кривично дело тешко убиство за које је запрећена казна доживотни затвор.

Подсетимо, отац је убрзо након убиства, лично позвао телефоном полицију и рекао да је испред капије породичне куће у Лешју убио свог сина. Параћинска полиција одмах је изашла на лице места и осумњиченог за убиство је лишила слободе.

Шта су мотиви за ову трагедију још није познато, али према незваничним сазнањима Канала М, ова породица је од раније позната полицији због више пријава због породичног насиља.

Увиђај лица места врше припадници ПС Параћин и ПУ Јагодина, у присуству тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, како би установили све околности под којима је дошло до ове трагедије.

(Блиц)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".