Током 1, 2, 3. и 7. јануара паркинг у зонираним деловима Београда неће се наплаћивати. Шалтери за рад са странкама такође ће бити затворени за рад са странкама у том периоду, како су саопштили из ЈКП "Паркинг сервис". Јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта радиће непрекидно током празника. 

Од 4. и од 9. јануара 2023. године наплата и контрола паркирања у деловима Београда који су зонирани радиће по уобичајеном радном времену. Ова информација односи се и на шалтере корисничког сервиса ЈКП "Паркинг сервис".

Ред вожње за празнике

Што се тиче градског превоза, од 1. до 3. јануара 2023. године, на свим линијама важиће недељни режим вожње. Овакав режим вожње важиће и за 7. јануар. У суботу, 31. децембра, на свим линијама јавног градског превоза важиће ред вожње за суботу. 

У новогодишњој ноћи редовне ноћне линије почеће да раде два сата раније, тачније у 22 часа уместо у поноћ. У временском интервалу од 22 до 23 часа преклапаће се дневни и ноћни новогодишњи саобраћај. Од недеље, 8. јануара, успоставља се редован режим саобраћаја.

Радно време за празнике

Тржни центри биће затворени само два дана - 1. и 7. јануара. Што се тиче прехрамбених продавница, односно супермаркета, према саопштењу Секретаријата за привреду, 31. децембра они морају да раде до 18 часова, 1. јануара могу да буду затворени, 2. и 3. јануара у обавези су да раде барем до 12 часова, 6. јануара до 18, а на Божић, 7. јануара такође могу да затворе све своје објекте.

Зелене пијаце у суботу, 31. децембра, радиће уобичајено, од 06 до 19 часова, док 1. и 7. јануара (недеља и субота) јануара неће радити. Бензинске станице на државним путевима И и ИИ реда и на општинским путевима на територији града Београда раде од 00 до 24 часа, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 часова, саопштено је из Секретаријата за привреду.

Апотеке у саставу "Апотека Београд" 31. децембра ће бити отворене до 18 часова, а неће радити 1, 2. и 3. јануара, осим оних које су дежурне нон-стоп, као и дневно дежурне апотеке, а овде погледајте списак и адресе тих апотека. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".