Шаргарепа, лук или кромпир

Ако сте пресолили супу, умак или гулаш, у јело додајте једну целу главицу лука, шаргарепу или огуљени кромпир који ће покупити вишак соли.

Лимунов сок или сирће

Ово такође можете да користите за пресољену супу, али будите опрезни. Овај трик делује само ако сте мало пресолили јело, у супротном ће резултат бити преслана и прекисела супа.

Фото: Профимедиа

 

Млеко, павлака или јогурт

Пресољено вариво или паприкаш такође можете да покушате да спасите на овај начин. Наиме, кремасти млечни производи успешно неутрализирају сланоћу јела.

Јабука

Убаците огуљену јабуку у јело, ово је трик наших бака. Оставите јабуку у јелу да покупи со, па је онда пред крај припреме извадите и баците.

Фото: Профимедиа

 

Вода

Можете да додате и воду, а ако је потребно да после тога згуснете јело посегните за мало густина или скроба, а можете да додате и бешамел сос.

Рикота или моцарела

Ако је у питању преслано поврће, комбинујте га са благим сиром попут рикоте или моцареле како бисте ублажили вишак соли.

Пенушаво вино или минерална вода

Ако немате времена да поправљате јело, послужите га уз пенушаво вино или минералну воду. Мехурићи ће, испрати слани укус ипак омогућити уживање у оброку.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".